CHP’nin Gelibolu'daki Adalet Kurultayı Çalıştayı’nda konuşan Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, imam hatipleri doğrudan hedef alarak bu okullarda okuyan yüz binlerce öğrenciyi 'militan' olarak nitelendirmişti. Güleçyüz gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

Güleçyüz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İmam hatip camiasını, içinden çıkıp militanlıķ yapanların yanlışlarından tenzih ediyor ve endişe verici gidişata el koymaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım: 

Göz bebeğimiz olan imam hatiplerdeki endişe verici sorunlar kısır polemiklerle değil, çözüm odaklı ve yapıcı ortak çabalarla çözülebilir. İmam hatip camiasını, içinden çıkıp militanlıķ yapanların yanlışlarından tenzih ediyor ve endişe verici gidişata el koymaya çağırıyoruz.

Öte yandan CHP'nin sözde Adalet Kurultayı'nda 'imam hatip' okullarına dil uzatan Yeni Asya Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz'e Ensar Vakfı'ndan kınama gelmişti.

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz'ün Çanakkale'de katıldığı bir programda İmam Hatip okulları ve camiası için 'arka bahçe', siyasal ideoloji militanları nitelendirmesini şiddetle kınıyor ve İmam Hatip camiasından özür dilemeye davet ediyoruz!

Ajanslar