Bir süredir Temmuz ayının sonunda piyasada olacağı söylentileri dolaşan Nokia N96'nın gerçek çıkış tarihi, resmi açıklama yapılmış olmasa da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Başta İngiltere olmak üzere İtalya ve Avusturya gibi pek çok ülkede hizmet veren GSM operatörü 3, Nokia N96'yı Eylül ayının sonundan itibaren, farklı kontrat seçenekleri ile birlikte abonelerine sunacağını duyurdu.

Telefon özellikleri ile daha şimdiden bir hayran kitlesi yaratmış durumda. Nokia N96'yı, 16 GB'lık dahili bir hafıza ile donatmış. Bununla yetinmeyenler için microSD hafıza kartı yuvası da mevcut. 5 megapiksellik kamera, iki aydınlatma ışığı ile desteklenmiş. HSDPA, WLAN, USB ve Bluetooth 2.0 desteği mevcut.

İngiliz alışveriş sitesi "play.com" da, bir süredir 31 Temmuz tarihi için aldığı N96 ön siparişleri için yeni tarihi açıklamış durumda. Şu an ön sipariş verenler, Nokia N96'ya 30 Eylül tarihinden itibaren sahip olabilecek.

Ortada Nokia tarafından yapılmış kesin bir açıklama olmasa da, hem GSM operatörü 3'ün, hem de "play.com" sitesinin aynı tarihi veriyor olmasını rastlantı olarak değerlendirmek biraz güç. Görünen o ki, N96'ya kavuşmamız için önümüzde sadece 2 aydan biraz fazla zaman kaldı.


hürriyet