Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, özür grubu öğretmen tayinlerinin yılda iki kez yapılması talebiyle eşleri ve çocuklarıyla sazlı sözlü eylem yaptı.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen özür grubu öğretmenleri ile eşleri ve çocukları, ellerinde çeşitli pankartlarla Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı.

''Ailemle yaşamak istiyorum'', ''Anneler hasret, çocuklar öksüz'', ''Şubat ataması istiyoruz'' şeklinde sloganlar atan gruptakiler, ellerindeki balonları uçurdu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı konuşmada, özür grubu mağdurlarının bugün seslerini duyurmak için birlik olduğunu söyledi.

''Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in vicdanına seslenmek için toplandıklarını'' belirten Koncuk, ''Buradaki yavrular, Dinçer'in evladı, torunu olabilirdi. Sendika olarak Ömer Dinçer'i bilek güreşinde yenmek adına burada değiliz. Burada özür grubu mağduru öğretmenlerin yaşadığı ortamı ve şartları, Bakan Dinçer'e, Başbakan Erdoğan'a, Türkiye'ye canlı olarak göstermek için toplandık'' diye konuştu.

Sendika olarak bir inatlaşmanın tarafı olmadıklarını vurgulayan Koncuk, ''Bakan Dinçer, 'Bu eylem sonucunda özür grubuna tayin hakkı verirsem, sendika ve öğretmenler karşısında mağlup olurum' diye düşünmesin. Bu açıklamadan sonra şubatta öğretmenlere eğitim, sağlık durumundan atama hakkı verirse, yüreğinin sesine kulak vermiş olur'' dedi.

Antalya'da 18-20 Kasım arasında Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı düzenlendiğini hatırlatan Koncuk, Bakan Dinçer'in ''çalıştayın kararlarını önemseyeceğini, buradan çıkacak kararların Türk Milli Eğitimine şekil vereceğine inandığını'' söylediğini belirtti.

Çalıştayda ''özür grubu tayinlerinin yılda iki kez yapılması'' yönünde karar alındığını dile getiren Koncuk, ''Bakan Dinçer, öğretmenlerin ağlayan yavrularının yüzü suyu hürmetine çalıştay kararını hayata geçirsin. Eğitim çalışanlarının hamisi olan sayın bakanı, merhamete davet ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Hakimlerin bu haktan yararlanabildiğini anlatan Koncuk, açılan ''Canım kocam, keşke gönlümün hakimi olacağına, ülkede hakim olsaydın'' pankartını okudu.

Koncuk, Türkiye'nin ailenin korunması konusunda BM kararları altında imzasının bulunduğunu, anayasanın da aileyi korumakla ilgili maddeleri olduğunu belirterek, ''Bu maddeleri yok saymak devlet yöneten insanlara asla yakışmaz'' diye konuştu.

Koncuk, sorun 31 Aralık'a kadar çözülmezse, bu tarihte tekrar bakanlık önünde toplanarak eylem yapacaklarını kaydetti.