AK Parti Milletvekili Bilgiç, Öğretmenevi VİP Salonu'nda gazetecilerle kahvaltıda buluştu. İlk olarak AK Parti hükümeti döneminde kente kazandırılan yatırımları açıkladı.

Milletvekili Bilgiç, 30 tane yeni içme suyu deposu yaptıklarını ve içme suyu depolarının 70 tanesinin onarımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Milletvekili Bilgiç, 32 tane köyümüzün kanalizasyon şebeke hatlarının inşaatlarını gerçekleştirmişiz. Bunları 15 yılda değil, 3 yılda yaptıklarımızı anlatıyorum. 33 adet sondaj çalışması yapmışız. Bir sondaj çalışması 150 bin lira civarında. 15 tane tarımsal sulama tesisi gerçekleştirdik. Son 3 yılda 203 köyümüzün çöpünü toplar hale geldik. Son 3 yılda bin 500 çöp konteynırı aldık. Bu çöplükleri köylülerimize dağıttık" dedi.  

212 KİLOMETRE ASFALT

212 km asfalt yaptık, yanında kaplama da yaptık. 220 km’de kaplama yaptık. Sıcak asfalt ve kaplama kalitesi Türkiye’de herkesle yarışır. Milli parklarla ilgili önemli gelişmeler var. Kızıldağ milli parkının içerisinde kalan köylerimizin ve yerleşim yerlerinin tarımsal alanlarını bu milli parkın sınırları dışına çıkarıyoruz. Böylece orada yaşayanlar milli parklardan dolayı yaşamış oldukları sıkıntıları yaşamayacaklar. Dedegöl ile ilgili bütün koruma tedbirlerimizi alıyoruz. Burasını da kızıldağ milli parkının içerisine alınma çalışmaları tamamlandı. 220 bin dekarlık dedegöl ve kızıldağ milli parkı milli koruma alanına alındı. 700 bin dekarlık bir milli park haline geliyor.

DERİ OSB'DEKİ KOKU SORUNU

Organize sanayilerle ilgili de ciddi desteklerimiz oldu. Ama maalesef organize sanayi başkanlarımız ve Ticaret Sanayi Odası Başkanlarımız çıkıp, net bir şekilde bizim yapmış olduğumuz çalışmaları ve vermiş olduğumuz destekleri sizlere anlatmıyorlar. Başkan Karabulut ve diğer arkadaşları doğruları anlatmaya çalışıyorum. Valiliğimizin de destekleri ile deri organize sanayi bölgesindeki koku meselesini de çözüyoruz. Bunu da yatırım programımıza aldık. Isparta Belediyesi'ne sesleniyorum: Kendi arıtması ile ilgili önemli bir göre düştüğünü zannediyorum. Yatırım büyütmek için meclisten borçlanma kararı aldıklarını işittim. O borçlanma ile o işi halledeceğini düşünmüyorum. Yalvaç Organize Sanayisi ile ilgili olarak da, özel idare olarak hisselerin tamamını aldık. 2 milyon lira kadar kamulaştırma çalışmaları için bir ödeme yaptık. Yalvaç Belediyesini de işe dahil etmek için, aldığımız hisselerin bir bölümünü verdik. Burada da bir parsel haricinde kamulaştırma çalışmalarını bitirdik. SD organizede de 2. Genişleme alanı ile ilgili olarak bütün onaylar çıktı. Yeni gelen yönetimlerle beraber doluluk oranı arttı. 3 tane önemli tesis gelecek. Birincisi; Bülent Sarıgül’ün tesisi. İkincisi; Anadolu grubunun kola ve meyve konsantre tesisleri. Geçen sene 10 kuruşa giden döküntü elma bu sene 60 kuruşa gidiyor. Bizim bu tarz yatırımları yapmamız lazım. Keçiborlu’da 2 bin 500 dönüm üzerinde yeni bir organize sanayi bölgesi olarak hazırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cezaevi ile ilgili olarak, orta noktada olma düşüncesi var. Havaalanı civarında olacak. 1. Tip yüksek güvenlikli cezaevi ile ilgili de çalışmalar devam ediyor.

TOKİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

Isparta’da söz verdiğimiz TOKİ’nin birinci etabında yapımına başlamış olacağız. Kara havacılık okulu, 15 Temmuz’dan sonra yeni alayın gelmesi ile biraz daha büyüdü. Bize verilen bilgilere göre 2018 yılının Haziran ayında ilk taşınmaların yapılacağı söyleniyor. İnşaatlar hızla devam ediyor, en kısa sürede kazandırılacak.

BURDUR-GELİNCİK YOLU

Burdur – Gelincik dostluk yolu benim önemsediğim ulaştırma projesidir. İki şehir arasındaki sinerjinin daha güçlü bir şekilde açığa çıkarılması açısından son derece önemsediğim bir proje. Yatırım kararı alındı. İlerleyen zamanlarda da ihalesi yapılacak. En kısa zamanda da karayolları bunu kamuoyu ile paylaşacaktır. Dereboğazı yolunun her şeyi tamamlandı. 2015 yılında yatırım programına aldırmıştık. Baktığımızda çok yüksek rakamlar görünüyor. Bunu tek ihale olarak çıkmak istiyorlar ama bugün yarın çıkamayacaklarını biliyorum. O yüzden Ulaştırma Bakanlığı, karayollarına 2-3 etapta yapmaları konusunda baskılarımızı sürdürüyoruz. Bunu becerebilirsek yıl içerisinde etabın bir tanesinin ihalesi yapılır diye biliyoruz. Sadece tünelin bir tanesi 6 bin 380 metre uzunluğunda olacak. Türkiye’nin en uzun 3. Tüneli olacak. Toplamda baktığımızda 28 km tünel, 13 km de viyadükten bahsediyoruz. Konya yolunda etap etap ihaleler devam ediyor. Şarkikaraaağaç’a kadar olan kısmı da bölünmüş yol olarak tamamlıyoruz. Geriye kalan bir tek Beyşehir ile aramızda olan kısım kalıyor. Onu da 2019-2020 içerisinde ihaleleri yapılmış olur. 2023’e doğru Isparta- Konya arası bölünmüş yol olarak bağlanacak.

HIZLI TREN

Hızlı tren geliyor. Hızlı tren bölgesi dereboğazı yoluna doğru bir ağırlık kazandı. 20 km ötemize hızlı tren geliyor. Bu Isparta için büyük bir nimet. Nereden geçtiğinin bir önemi yok. Önemli olan yolcu ve yük taşımacılığının yapılacak olması. Isparta olarak hızlı trene kavuşmuş olacağız.

DAVRAZSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞA OYNAMASI BAŞARIDIR

Milletvekili Bilgiç Isparta Davrazspor ile ilgili konuştu: "Bende takım şampiyon olsun isterdim fakat olmadı. 2 senedir şampiyonluk yarışı içinde olmak başarıdır. Sağ olsun gönüllü arkadaşlarımız Bülent Sarıgül ve Mustafa Özaydın arkadaşlarımızla bu işi götürdük. Hadi geçen sene Bülent Başkan’ın çevresinde ona destek olan kişiler vardı. Şimdi bakıyorum Sayın Mustafa Özaydın yapayalnız kalmış bir adam etrafında kimse yok kimse destek vermiyor. Önümüzdeki sene Mustafa başkanda bıraktı peki kim alıp götürecek bu işi. Takımı eleştirenler, hüsrana uğradıklarını düşüneneler gelip ellerini taşın altına koyacaklar mı, bu paraları verecekler mi, bu bütçeleri oluşturacakları mı, işlerinden ailelerinden fedakarlık yapacaklar mı, bu kulübü alıp götürecekler mi hayır. Benim için hüsran değil bu stadyumda 17-18 bin kişi maç izliyorsa bütün herkes elini taşın atına koyacak. Herkes kendine göre konuşuyor nerede sivil toplum örgütleri, nerede ticaret sanayi odası, nerede esnaf odaları, nerede organize sanayi, nerede borsalar ne kadar destek verdiler. Bu soruları bana değil çıkın ticaret sanayi odası başkanına kardeşim sen Ispartaspor için ne yaptın senin bak bu kadar üyen var elinizi ne kadar taşın altına koydunuz diye sorun"

SAĞLIKTA BÜYÜK YOL ALDIK

Tıp Fakültesi ile Şehir Hastanesi arasında protokol imzalandı. Bu iki kurum birlikte çalışacaklar. Şehir Hastanesi’nin tüm imkanlarıyla fakültedeki insan kaynağını bir araya getireceğiz.

Şehir Hastanemizde yönetim değişikliğinden sonra arka arkaya alınan tedbirlerle bugün Türkiye’deki şehir hastaneleri içerisinde en iyi yönetilen ve çalıştırılan hastane konumuna gelmiştir. Gerek poliklinik sayıları, gerek hasta gerekse çalışan memnuniyeti açısından Isparta Şehir Hastanesi diğer şehir hastaneleri geride bırakmıştır. Başta Başhekim Ruşen bey olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.


 
Önce hayal olarak başlayan 2.üniversite kurma noktasında sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla da çalışmalarımızda en son noktaya geldik. Bu konuda hazırladığımız çalışmaları Ankara’ya sunabilecek noktaya geldik. Bu çalışmalardan dolayı SDÜ yönetimine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu programların YÖK’ten de onayını alarak, başlangıç olarak yasal süreçlerini sonra altyapılarını başlatmış oluyoruz. 2. üniversitenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

MİLLİ EĞİTİM'DE 13 BÜYÜK PROJE

2015-2017 yıllarına baktığımızda milli eğitimde Isparta’da 13 büyük proje gerçekleştirmişiz. Burada 318 derslik, 2 spor salonu, 2 pansiyon, 1 de hizmet binasıyla birlikte 95 milyon liralık milli eğitim reformu gerçekleştirdik. 2018’de yatırım tutarımız 51 milyon 900 bin lira. 8 projede 80 derslik, 1 spor salonu, 2 pansiyon, 2 atölyeyi de 2018 yatırım programına koyduk. TOBB Meslek Lisesi’ne bir atölye yapımımız var. Isparta merkeze 24 derslikli bir teknik lise ve bir atölye yapacağız. Şarkikaraağaç’a 100 öğrencilik Anadolu Lisesi’nin ortaöğretim pansiyonu yapımı var, Şarkikaraağaç’a 16 derslikli ima hatip lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyonu, Yalvaç Spor Salonu, Yalvaç Kozluçay’ın 8 derslikli ilkokulu, Senirkent Büyükkabaca’nın 12 derslikli ilkokulu, merkezde 5 adet de anaokulu planlaması yapıldı. Merkezde yapmayı planladığımız 250 öğrencili örnek bir anaokul projesi de Isparta’da gerçekleştirilecek.

5 BİN KİŞİLİK YURT

Bu kadar öğrenciyi barındırmak için şehrinizin fiziki altyapısı müsait değil. Kiralar ciddi anlamda yukarıya çıkmış vaziyette. İmarla ilgili belediyenin çalışmaları noktasında sıkıntılar var. Kira artışları sadece öğrencileri değil şehir halkını da etkiliyor. Bu konuya el attık. Türkiye’nin en büyük öğrenci barınma kampusunu Özel İdare ile birlikte gerçekleştirdik ve 5 bin kişilik öğrenci yurdunu hizmete açtık. Bunun yanı sıra şehir hastanesinin yanına AKFEN tarafından yapılan ve KYK tarafından işletilecek 4 bin kişilik yurt tamamlandı. Buranın haziran ayı içerisinde KYK tarafından teslim alınmasını bekliyoruz. Seneye bu yurtta hizmete alınacak. Mevcut olan 3 bin 800’lük kapasiteye 9 bin kişilik KYK yurtlarını da hazırlamış olduk. SDÜ Teknokent’in orada KYK’ya tahsisli bir alan var. Bu alanda bin artı 2 bin olmak üzere toplam 3 bin kişilik öğrenci yurdu KYK tarafından inşa edilecek. 5 bin kişilik yurdun yanına da ikinci bir 5 bin kişilik yurdun anlaşması KYK tarafından yapıldı. 2 yıl içerisinde toplamda 17 bin kişilik yurdu öğrencilerimizin hizmetine almış olacağız. Bu yurtları 2.üniversitenin önemli bir altyapısı olarak da görüyoruz. Keçiborlu, Uluborlu’da yurdumuzu yaptık, Şarkikarağaç’ta yurt hizmete alınıyor, Senirkent yurdu programa alındı. Eğirdir, Yalvaç ve Sütçülerle ilgili KYK yurtları projeler de önümüzde. Bunları da programa aldırarak o ilçelerdeki öğrencileri yurtlarla buluşturmuş olacağız.

GENÇLİĞE YAPILAN YATIRIM

Gençlik ve Spor Hizmetleriyle ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Uluslararası atletizm pisti, şehir stadının ışıklandırması ve spor salonları önemli konulardı. 10 gün önce sayın valimizle birlikte Spor Toto’yla Davraz’da yapılacak spor salonu için protokol imzaladık. İhale için Spor Toto’dan ilk ödeme dün özel idare hesaplarına aktarıldı. Önümüzdeki süreçte ihaleye çıkarak Davraz’da spor salonu yapımına çıkıyoruz. Bu yatırım Davraz’ı tam bir sporcu merkezi haline getirmek ve otelleşmenin önünü açmak adına önemli bir altyapı olarak değerlendirilebilir.

SOSYAL DEVLET AK PARTİ İLE AKILLARA GELDİ

Sosyal devlet ilkesi AK Parti iktidarlarıyla akla geldi. Bu konuda milletin zihnini bulandırmak için pek şey söylendi. Isparta’da 2017’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla 64 bin 61 vatandaşımız verilen desteklerden faydalandı. 2017 yılında 127 milyon 24 bin liralık ihtiyaç sahibine yapılan destek ödemesinden bahsediyoruz. Şuanda Isparta’da 3 bin 165 vatandaşımıza evde bakım hizmeti noktasında destek veriliyor. 2017 yılında bu konuda yapılan ödeme 36 milyon 625 bin lira. 39 kalemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza vakıf kaynaklı ayni ya da nakdi yardım yapıyoruz. Bu konuda da yaklaşık 50 milyon lira ödeme yapılmış. Özel bakım merkezlerinden 65 kişi faydalanıyor, 2 milyon 124 bin lira da buraya ödeme var. Koruyucu aile konusunu çok önemsiyoruz. 93 çocuğumuz koruyucu aile yanında. Onlar için ailelere yaptığımız yıllık ödeme miktarı 1 milyon 656 bin lira. Sosyal Ekonomi Destek Programından Isparta’da bin 112 vatandaşımız yararlanıyor. Burada 7 milyon 887 bin lira ödeme yapmışız. 4 bin 772 kişi 2017 yılında doğum yardımı almış. Bununla ilgili 2 milyon 18 bin lira ödeme yapmışız. Ücretsiz seyahat desteği noktasında da yaklaşık 1 milyon lira ödeme yapıldı. Sadece Isparta’da AK Parti iktidarıyla birlikte toplumun ihtiyaç sahibi kesimi ve devletin sosyal devlet olma niteliği hazırlanmış ve sadece 2017 yılında 127 milyon, 2002-2017 yılları arasında 640 milyon lira Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üzerinden yardım verilmiştir.

AK Parti iktidarı her zaman çiftçisinin ve köylüsünün yanında olmuş ve tarım, hayvancılığı desteklemiştir. Onun içindir ki bugün sandıklarda oy oranına baktığınızda AK Parti’nin kırsalda açık ara birinci parti olarak geldiğini görüyorsunuz. Sevaplarımız hatalarımızın üzerinde diyelim. Her şeyi doğru yapıyor muyuz, deneme yanılma taraflarımız oldu mu, doğru oldu. Ama bir gerçek var Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üzerinden Isparta’da 2003 yılından bu yana verdiğimiz hibe destek tutarı 400 milyonu geçmiştir. TKDK’yı harekete geçirdik. IPARD 1’de toplam proje sayısı 167. Bu projelerde 147 milyon liralık yatırım Isparta’da gerçekleşti. Bunun da 65 milyon lirası hibe olarak TKDK tarafından yatırımcılara verilmiştir. 167 projede de bin 335 vatandaşımız istihdam edildi. IPARD 2’nin birinci çağrısında 19 projede toplam 21 milyon liralık yatırım söz konusu oldu. Bunun 12,2 milyon lirası hibe olarak ödenecektir, bunun 3,9 milyon lirası ödenmiştir. IPARD 2’nin birinci bölümünde 57 kişi istihdam edildi. IPARD 2’de Türkiye ikincisiyiz. Burada 31 projeyle gittik, bunun 25 tanesi kabul edildi. Burada 76,5 milyon liralık yatırım Isparta’da gerçekleştirilecek, bunun karşılığında da 38,2 milyon lirası TKDK tarafından yatırımcılara hibe desteği olarak ödenecek. Başta Süleyman Gülcü olmak üzere tüm TKDK çalışanlarına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en başarılı TKDK Koordinatörlüğü Isparta’da.


 
Eğirdir Devlet Hastanesi’nde 2018 sonu 2019 başında yatırım başlamış olacak. Yeni hastane yıkılmadan yeni hastaneyi yapacağız ve vatandaşı mağdur etmeyeceğiz.

Darıderesi 1 barajını biz yaptık ve verdik. Darıderesi 2 barajını da yapıyoruz. 5 tane kapalı devre sulama projelerinin hemen hemen hepsi tamamlandı. Bir kısmının ihalesi yapıldı bir kısmı ihale aşamasında.  Köylerde 212 kilometre sıcak asfalt yaptık. Fiyatları aldık çok yüksek fiyatlar verdiler. Isparta Belediyesi uçtu, kendi şantiyemizi kurduk. 70 kilometreyi geçen başka özel idare yoktur. 212 kilometreyi her şeyiyle 25 milyon 800 bin liraya mal ettik. Bu birim maliyeti yakalayabilen başka hiçbir yer yok.

"BAKA'DA YÖNETİM DEĞİŞMESİ İÇİN KAVGA VERDİK"

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, BAKA önem verdiğimiz bir kurum. Daha önce BAKA’daki desteklerin düzgün dağıtılmadığı ve havuzun doğru oluşturulmadığından dolayı yönetimin değişmesi için çok kavga verdik. Bugün gelinen nokta itibariyle haklılığımız açığa çıkmıştır. BAKA çok daha efektik şekilde çalışır hale geldi. O dönemde yönetimdeki insanların 15 Temmuz süreciyle devam eden süreçlerin ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymuştur. Bu kalkınma ajanslarıyla Türkiye’de hakim olan bir durumdu. Kalkınma Bakanlığı gerekli çalışmaları bu konuda yapıyor.

Kalkınma Ajansı desteğiyle ilgili kozmetik laboratuvarını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Ekonomi Kampüsü son derece önemli bir projeydi. O dönemde BAKA’nın yönetimindekilerin Ekonomi Kampüsüyle ilgili yaptığı çalışmaları durdurduk, yeni çalışmalar ve protokolle Ekonomi Kampüsünü Isparta’ya kazandırdık. Diğer kurumların en kısada oraya taşınmasını sağlayacağız.

ITKM'NİN BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASI LAZIM

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Ticaret Kültür Merkezi ile ilgili konuştu.

Milletvekili Bilgiç: "ITKM konusuna gelecek olursak, bağcıyı dövmek değil, Isparta’nın üzüm yemesini istiyorum. ITKM’nin bir an önce tamamlanması lazım. Isparta’ya ve bölge esnafına bir değer olarak kazanması lazım. Bunun hızlı bir şekilde yapılabilmesinin yolu da, belediyenin, yüklenici firmaya açmış olduğu sözleşmenin feshi davasını geri çekmesi gerekir. Bunu yaparlarsa kayyum oraya harcama yaparak hızlı bir şekilde bitirebilir. Onun dışında hiçbir kayyum yönetimi, sonucu belirsiz olan bir sözleşmeye dayanarak yatırım yapmaz. Fesih davasından vazgeçerse alacağından da vazgeçiyor anlamına gelmiyor. Fesih davasını çeksin, zarar ziyan davası devam etsin. İkisi birbirinden ayrışıyor.

SDÜ YÖNETİMİNİN DEĞİŞMESİ İÇİN MÜCADELE VERDİK: VE HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, FETÖ/PDY'den tutuklanan SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu dönemini işaret ederek; "Yönetimin değişmesi noktasında verdiğimiz mücadelede ne kadar haklı olduğumuz Aralık ayında sonuçlanan FETÖ/paralel devlet yapılanması davasının sonuçlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Yeni yönetimle birlikte üniversite şehir sinerjisiyle ilgili neler yapabiliriz şeklinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Milletvekili Bilgiç konuşmasına şöyle devam etti: İlk milletvekili olduğumda SDÜ kendi içerisinden MAKÜ’yü çıkarmıştı. 13 bin öğrenciyi oraya vermişti ve yaklaşık da aktif 28 bin öğrencisi vardı. 240 bin m2 de kapalı alana sahipti. Bugün üniversite yaklaşık 90 bin öğrenciye sahip. Bunun 76 bininin aktif öğrenci olduğu söyleniyor. Türkiye’nin en önemli ve en büyük üniversitelerinden biri haline geldi. Son dönemde yaptıkları akademik çalışmalar, hazırladıkları projeler ve aldıkları ödüller bakımından Türkiye’nin araştırma kapasitesinden de en değerli üniversite haline geldi. Biz bu üniversiteyi büyütmeye de devam edeceğiz. Siyaset olarak bizim de üniversitenin bu noktaya gelmesinde ciddi desteklerimiz oldu. Talihsiz bir yönetim dönemi geçirdi. O yönetimle anlaşma imkanımız olmadığı halde o süreçte Isparta’da üniversitenin güçlenmesi adına vermemiz gereken destekleri belli ölçüde vermeye devam ettik. Yönetimin değişmesi noktasında verdiğimiz mücadelede ne kadar haklı olduğumuz Aralık ayında sonuçlanan FETÖ/paralel devlet yapılanması davasının sonuçlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Yeni yönetimle birlikte üniversite şehir sinerjisiyle ilgili neler yapabiliriz şeklinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldikleri günden bu yana FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasıyla yaptıkları mücadeleden dolayı başta rektör ve tüm akademisyenlere teşekkür ediyorum. SDÜ’de FETÖ’den ihraç edilen akademisyen sayısı 382. Halen açıkta olanlar da var. Bunu diğer üniversitelerle karşılaştırdığınız ve elde edilen delillere bakıldığında SDÜ’nün nasıl üs haline getirildiği görülmüş oldu.

Gelinen noktada TIP Fakültesi’nde ciddi kayıplar vardı. 15 Temmuz sonrasında ihraçlarla ilgili yaşanan süreçlerde  global bütçede taahhüt edilen rakamları yakalayamadığımız için 2017’de 13 milyon lira kadar daha düşük fatura kesmek zorunda kaldık. O da 2018 yılında global bütçe rakamlarımızdan kesilecek. Ama buna rağmen üniversite hastanesi işlemlerini sıkıntısız şekilde sürdürüyor.

"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE"

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, uyuşturucu ile mücadele için yapılacak olan rehabilitasyon merkezi ile ilgili konuştu.

Bilgiç: Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Isparta’mızda da belli oranda uyuşturucuyla ilgili sıkıntımız var. Türkiye’de bir ilk olmak üzere tedavi ve rehabilitasyon merkezini özel idare aracılılığıyla Isparta’mıza kazandırıyoruz. SDÜ’nün Eğirdir yolu üzerindeki bir arazisini devraldık. Yatırım o alanda yapılacak. İlgili bakanlıkların rehabilitasyon merkezleri var. Şunu gururla söyleyebilirim ki bizim projemiz son derece önemli bir proje. Başta sayın valimiz ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Buranın planlanması ve yürütülmesi noktasında bu mücadeleyi veren anne ve babalarla birlikte çalışıyoruz.