Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) Mühendislik Haftası etkinlikleri başladı.

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mühendislik Haftası etkinlikleri başladı. Uygulamalı eğitimlerin de verildiği Mühendislik Haftası etkinlikleri açılışına ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Pınarbaşı: “Çalışkanız, zekiyiz ve kapasiteliyiz”

ALKÜ Rektörü Pınarbaşı, “Öğrencilerimizin yer aldığı ve düzenlediği aktiviteleri çok beğeniyoruz. Mühendislik Fakültesi çok iddialı bir fakülte ve daha iyi olacak. Biz dünya lideri bir ülke olmak istiyorsak bizlerin teknolojide çok iyi olmamız gerekiyor. Lider ülkelerin lider olmasının en önemli unsuru teknolojide ilerlemiş olmalarıdır. En iyi bilişim, silah, uzay ve bilgisayar sistemlerini gelişmiş ülkeler yapıyor ve dünya liderliğini koruyor. Osmanlı Devleti İstanbul’u fethetmesindeki en önemli sebeplerden bir tanesi de geliştirdiği silah sistemi olan şahi toplarıdır. Bizler millet olarak çok zeki bir milletiz. İnisiyatif alan, pratik zekâlı ve hemen çözümler üretebiliyoruz. Bizim ihtiyacımız olan tek şey kendimize güvenmektir. Bizler 1961’de Devrim otomobilini ürettik. Biz millet olarak inanın ki her şeyi başarabiliriz” diye konuştu.

Mühendislik Fakültesinde bölüm sayısı 9’a çıkıyor

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş de, “Fakülte olarak 5 aktif bölümüz bulunuyor. Gelecek yıl Eylül ayında 4 yeni bölüme daha öğrenci alımı yapacağız. Bunlar Makine Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik ve İnşaat Mühendisliğini yüzde yüz İngilizce eğitim dilinde açmak istiyoruz. Bu bölümleri açmak multidisiplinler açısından bir takım çalışmaların yapılması için çok önemlidir. Bu farklı bölümlerin Mühendislik Fakültesi içinde olması bizim için büyük avantaj olacak. Fakültelerimizi geliştirmek için Bilimsel Araştırmalar Projeleri ve TÜBİTAK projelerine başvuru sayımız her geçen gün artıyor. Fakülte olarak bu sene 12 TÜBİTAK projesine başvuru yapıldı” dedi.

Kâtip Çelebi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın İşler, Rehabilitasyon Mühendisliği konularından bahsetti. Açılış sonrasında ise İşler, 30 kişilik iki öğrenci gruba iki gün boyunca Arduino adlı bazı aygıtları (sıcaklık sensörü, Wi-Fi kartı, Bluetooth) mikroişlemci kontrollü programlamayla farklı alanlarda (üretim, tarım, sağlık) kontrol ve tetkik sistemleri geliştirilmesine olanak tanıyan sistemin kullanımı ve programlaması eğitimini hem teorik hem de uygulamalı olarak verdi.