Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ve İş Yatırım işbirliği ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde kurulan ‘Finans Laboratuvarı’ öğrencilerin hizmetine açıldı.

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen ‘Finans Laboratuvarı’ açılış törenine AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Ögke, Prof. Dr. Erol Gürpınar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy, İş Bankası Antalya Bölge Müdürü Cömert Erklig, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta Rektör Mustafa Ünal, “Rektörlük olarak imkanlarımız ölçüsünde yatırımlar yapıyoruz ancak özel kuruluşların eğitime yaptıkları bu katkılar çok değerli. İş Yatırım’ın, üniversite öğrencilerini finansal ürünlerle tanıştırmayı ve yatırım yapmanın önemine dikkat çekmeyi hedeflediği TradeMaster Kampüs projesi kapsamında Üniversitemize kazandırdığımız bu laboratuvar öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacak. Bu desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.

Rektör Ünal, İş Yatırım’ın, teorik bilgilerin pratik uygulama ile verimli bir şekilde birleşmesini sağlamak amacıyla üniversiteler arasında düzenlenen borsa yarışması TradeMaster Yatırım Ligi’nin önümüzdeki yıllarda birincilerinin Akdeniz Üniversitesi’nden çıkmasını beklediklerini de kaydetti.

İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy ise, TradeMaster Kampüs projesi kapsamında kurulan Finans Laboratuvarına, sermaye piyasasında işlem yapmanın mümkün olabileceği finans programları yüklü bilgisayar temin ettiklerini, bu bilgisayarlar ile bir sermaye piyasası işlem merkezinin kurulmasını ve öğrencilere finansal piyasalarda işlem gerçekleştirme olanaklarının sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.