Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Üniversitemizin 6. Fakültesi Olarak TURİZM FAKÜLTESİ 'ne Dönüştü

Rektörümüz Prof.Dr. İbrahim DİLER, Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, genç üniversitemizin 6. Fakültesi olarak TURİZM FAKÜLTESİ 'ne dönüştüğü müjdesini verdi. Rektör DİLER devamla;

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi merkezde olduğu gibi ilçelerde de hızla büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir.

Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, genç üniversitemizin 6. Fakültesi olarak TURİZM FAKÜLTESİ 'ne dönüşmüştür.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ’ın onayı ile 9 Ocak 2018 tarih ve 572 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Resmi Gazetede yayınlanarak kurulan Turizm Fakültesi Isparta’ya, Eğirdir’e ve üniversitemize yeni bir dinamizm kazandıracaktır. Özellikle Eğirdir’in ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacak olan Turizm Fakültesi yeni bölümlerin açılmasıyla birlikte niteliksel eğitim ve niceliksel kalite olarak daha güçlü ve etkin akademik kadro yapılanması ile bölge ve ülke turizmine katma değer yaratacak proje ve çalışmalar ortaya koyacaktır.

Türkiye’de eğitim faaliyetlerini sürdüren diğer turizm fakültelerinden farklı olarak, daha fazla uygulamaya yönelik ve üniversitemizin benimsediği Uygulamalı Bilimlerde Ortak Akıl ile yönetilecek Turizm Fakültesinde “Turizm İşletmeciliği”, “Turizm Rehberliği”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” ve “Rekreasyon Yönetimi” bölümlerinin lisans ve lisansüstü eğitim programlarının faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. Güz, Bahar ve Yaz dönemleri olarak eğitim vermesi planlanan Turizm Fakültesi’nde ilk 3 yılında Yaz Dönemlerini turizm işletmelerinde eğitim alarak sürdürecek öğrenciler 8+3 dönem eğitim modeliyle turizm alanında eğitim veren ilk örnek olacaktır.

Önümüzdeki 4 yıl içinde tüm bölümlerinde tam kapasite ile öğrenci alımı ile birlikte niteliksel ve derinlikli eğitim göreceği Turizm Fakültesi, Eğirdir’in tanıtımı ve turizmi için yeni bir marka değeri olacaktır. Uygulama mutfağında düzenlenecek kurslarda yöresel aşçı ve ev hanımlarının katılımı ile Isparta yöresi yemeklerinin yapılması ve kayıt altına alınmasına yönelik projelerde şehir ile bütünleşik çalışmalar gerçekleştirilecektir. Diğer yandan bölge tanıtımı açısından önemli yere sahip olan Turizm Rehberliği bölümü ile önemli bir eksiklik giderilmiş olacak, Rekreasyon Yönetimi bölümü ile Eğirdir’e yapılan doğa turları, kamp, yürüyüş ve tırmanış amaçlı faaliyetler, bireysel ya da grupların serbest zaman etkinliklerinin yönlendirilmesi, gerçekleştirilmesi için önemli bir katkısı olacaktır.

Güçlü ve etkin bir Turizm Fakültesi için fiziki yapı, altyapı ve teknik donanımın hızlı bir şekilde tamamlanması için tüm paydaşların ortak akıl ile projeler üretmesi ve katkı sağlaması önemlidir. Fiziki altyapısı ve uygulamalarının tamamlanmasında Eğirdir yerel yönetimi, iş insanları, esnaf ve halkının duyarlı olacağı ve en büyük gücü onların sağlayacağı konusunda şüphe bulunmamaktadır. Üniversite olarak akademik kadro ile ilgili eksikliklerin giderilmesi için hızlı bir şekilde çalışma yapılacaktır.

Bu vesile ile Turizm Fakültesinin açılmasını onaylayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a samimi teşekkürlerimizi arz ederiz. Bunun yanı sıra fakültenin açılmasında emeği geçen YÖK başkanı Sayın Prof.Dr. Yekta SARAÇ’a, YÖK Yürütme Kuruluna ayrıca Isparta Milletvekillerimiz Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ’e, Sayın Recep ÖZEL’e, Sayın Mehmet Uğur GÖKGÖZ’e ve üniversite akademik camiamıza teşekkürlerimizi ifade ederiz.

Turizm Fakültesinin Isparta’mıza, Eğirdir’imize ve Üniversitemize hayırlı olmasını dileyerek, sözlerini tamamladı.