Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Konya sınırındaki 4 mahalle öğrencilerinin güvenli şekilde okullarına ulaşmalarını sağlamak amacıyla dere üzerindeki kalaslı köprüyü yıkıp, yerine demirden güvenli yaya köprüsü yaptırdı.

Manavgat Belediyesi, uzak yakın demeden tüm mahallelere ayrımsız ve ayrıcalıksız olarak hizmet götürmeye devam ediyor. Manavgat Belediyesi, son olarak Konya sınırında bulunan Kırkkavak Mahallesi’ne, vatandaşların ve özellikle öğrencilerin geçişini kolaylaştıracak yaya köprüsünü tamamlayarak mahalle halkının hizmetine sundu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in talimatı ile harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kırkkavak Mahallesi’nde Narlıdere’yi Taşdere’ye bağlayan dere üzerine 26 metre boyunda, 170 santimetre genişliğinde su taşkınlarından etkilenmeyecek bir şekilde yeni bir köprü inşa etti. Eskiden sadece bir kalas parçası üzerinden geçmek zorunda kalan mahalle halkı ve çocuklar, taşkın olduğunda ne camiye, ne okula gidemiyordu. Can kayıplarının bile yaşandığı belirtilen mahallede, yeni bir köprünün yapılması vatandaşları mutlu etti.

4 mahallenin çocukları faydalanıyor

Birleştirmeli eğitim kapsamında, her gün Acarca, Dönsüz, Yazlıyeri ve Han Mahalle’lerinden, Kırkkavak Merkezindeki okullarına eski köprüden bin bir zorluklarla geçerek gelmek zorunda kalan öğrenciler, yeni köprünün yapılmasına oldukça sevindi. 1’inci ve 4’üncü sınıflarda eğitim gören 12 öğrenci, yeni yaya köprüsü sayesinde gönül rahatlığıyla okula ve evlerine kolayla ulaşım sağladıklarını söyleyerek başkan Sözen’e teşekkür etti.

Kırkkavak İlkokulu öğretmeni Mert Özyürek ise, çocukların özellikle kış aylarında dayanıksız köprüden geçmek zorunda kaldıkları için bazen okula gelemediklerini söyledi. Öğretmen Mert Özyürek, yeni yaya köprüsünü yaptıran Başkan Şükrü Sözen’e, eğitime verdiği destekten dolayı öğrencileri ve mahalle halkı adına yürekten teşekkür ettiğini söyledi.

"Çocukların güvenliği önemli"

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tehlike arz eden eski köprüden ulaşım sağlayan vatandaşlar ve çocukların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla yeni ve güvenli bir köprü yaptıklarını söyledi. Başkan Sözen, “Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden daha önemli. Çocuklarımızın eski köprüden geçerken zorlandıklarını duyunca çok üzüldük ve hemen müdahale ettik. Okul çocuklarımızın yüzündeki tebessümü görmek bizler için en büyük mutluluk kaynağıdır. Yeni yaya köprümüz, mahalle halkına ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.