Isparta’nın Ayvalıpınar, Kesme ve Sütçüler İlkokulu’nda öğrencilere “elektriği doğru kullanma, elektrik kazalarına karşı korunma ve güvenlik” konularında eğitim verildi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) Isparta’da ilkokul öğrencilerine “elektriği doğru kullanma, elektrik kazalarına karşı korunma ve güvenlik” konularında eğitim verdi. Görevliler, Sütçüler Ayvalıpınar İlkokulu’da 32 öğrenciye, Kesme İlkokulu’nda 52 öğrenciye, Sütçüler İlkokulu’nda 161 öğrenciye elektriği doğru kullanma, elektrik kazalarına karşı korunma ve güvenlik eğitimi verdi. 1-2-3 ve 4. Sınıf öğrencilerine ‘elektrik nedir, faydaları nelerdir, tehlikelerden korunma yolları ve elektriğin doğru kullanımı’ oyun şeklinde görsellerle uygulamalı olarak anlatıldı. Görevliler, çocuklara oyunlarla desteklenen eğitimi verirken, öğrencilerin küçük yaşlarına rağmen eğitme oldukça yüksek bir katılım gösterdiği görüldü. Eğitimin ardından öğrencilere AEDAŞ tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Öte yandan, Eylül ayından itibaren yeniden eğitimlere başlayan şirketin hedefi ocak ayı sonuna kadar 3 bin öğrenciye ulaşarak, elektriğin doğru ve güvenli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak.