Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü ihalesine ilişkin bir ertelemenin söz konusu olmadığını belirterek, ''Bugün teklif geldi, geldi. Değerlendiririz, karar veririz. Teklif gelmese de bir şey değişmez. Yine karar veririz, ikinci planımızı devreye sokarız'' dedi.

Yıldırım, Microsoft Türkiye'nin öncülüğünde, Garanti Bankasının desteğiyle açılacak ''Açık Akademi''ye ilişkin düzenlenen basın toplantısı sonrasında gazetecilerin İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. Köprü yapımını da içeren Kuzey Marmara Otoyol projesi ihalesine ilişkin sorularını yanıtladı.

İhaleyle ilgili dosya alanların çok olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Bugün teklif verilecek. Kim verecek- Ben de sizin gibiyim. İstiareye yatacak değilim. Teklifler önümüze gelecek. Teklif geldi, geldi, ne ala... Gelmezse ne yapacağız- Oturup kara kara düşünecek değiliz. Kararımızı verip, yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

Projenin çift katlı mı tek katlı mı olacağı yönündeki soruya Yıldırım, ''Proje tanımı yok. Projenin çift katlı, tek katlı olması diye bizim bir ön kabulümüz yok. Bizim şartımız şudur; yapılacak köprüden hem karayolu araçları geçecek, hem demiryolu araçları geçecek. Dünyada çift katlı da var, aynı işi tek katta çözen projeler de var'' yanıtını verdi.

Erteleme olup olmayacağı sorusu üzerine de Yıldırım, ''Erteleme söz konusu değil. Bugün teklif geldi, geldi. Değerlendiririz, karar veririz. Teklif gelmese de bir şey değişmez. Yine karar veririz, ikinci planımızı devreye sokarız'' şeklinde konuştu.



-''Türkiye'de niye kriz olmadı' diye krize girenler olabilir''-



Bakan Yıldırım, ''ihaleye girecek firmaların finansman bulmakta zorlanacağı'' yönündeki bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

''Krizin ilacı yatırım. Biz 2008 krizinde de bunu söyledik, 2009'da bunu söyledik. Şimdi de Türkiye'de yaşanan bir kriz yok. Avrupa'da belirginleşmiş bir durgunluk var, bir kriz var. Bunun için AB'nin önde gelen ülkeleri tedbir almaya çalışıyor. Allah'a şükür Türkiye finansal sistemi çok güçlü. Bir kriz riskiyle karşı karşıya değil. Olsa olsa 'Türkiye'de niye kriz olmadı' diye krize girenler olabilir. Onlar da kusura bakmasın... Türkiye, krizlerle başa çıkmasını bilen bir ülkedir. Bunu son 9 yıl boyunca gösterdi, bundan sonra da göstermeye devam edecektir.''