Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ASMO) Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, meslekte değişime ve çağın gereklerine ayak uydurulması gerektiğini belirterek, “Bugünden geleceğinizi planlayın, gelecekte uzmanlık ve ortaklık kültürü, kurumsallaşma var. Bunlardan uzak kalmayın, bunlara yatırım yapın, değerlendirin ve planlamanızı ona göre yapı.”dedi.

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Antalya Vergi Denetim Kurulu tarafından ortaklaşa düzenlenen “Toptancı Hallerinin Vergisel Boyutu ve Özellikli Durumlar” konulu seminer, Mustafa Özyürek Toplantı Salonu’nda çok sayıda muhasebecinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminerin açılışında konuşan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, odanın kurucularından olan ve hayatını kaybeden Ahmet Abacı için baş sağlığı diledi.

Cumhuriyetin 94 yıl dönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Çavdar, her yıl Cumhuriyeti bir gece ile meslektaşları ile bir arada kutlamaya devam ettiklerini kaydet.

Birlikte olmanın öneminden bahseden Çavdar, farklılıkların olabileceğini ama bizi biz yapan değerin bu coğrafyada birlikte yaşayabilmek olduğunun altını çizdi.

Birlik beraberlik olmadan hiçbir şeyi başarmanın kolay olmadığını dile getiren Başkan Çavdar,” Muhasebecilikte de iş böyledir. Farklı düşünce, faklı okul, farklı yerden mesleğe katılan arkadaşlarımız var. Birbirimize önce saygı, sevgi duyacağız, yaptığımız işe saygı duyacağız.”dedi.

"Uzmanlaşma ve ortaklık kültürü"

Eğitim seminerlerini sürekli hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Emrullah Tayfun Çavdar, “Bizim yaptığımız işin bir ayağı olan vergi denetiminde birlikte hareket etmeyi planlıyoruz. Mesleğimiz değişiyor. Meslek devinim, değişim içinde, dünya devinim içinde. Ülkemizde buna ayak uydurmak zorunda, bizde ayak uydurmak zorundayız. Meslek hayatımıza giren yeni olgular var, e-defter, e-fatura, e-arşiv gibi. Muhasebe tekniğiyle ilgili değişim süreci de başlıyor. Bir karar vereceğiz, bu işin neresinde olacağız. Meslek uzmanlaşıyor, kurumsallaşıyor.Bizde oturup gelecekle ilgili planlamalarımızı yapmalıyız. Bu konular uzmanlaşmamız gerektiğinin göstergesidir. Bugünden geleceğinizi planlayın, gelecekte uzmanlık ve ortaklık kültürü kurumsallaşma var. Bunlardan uzak kalmayın bunlara yatırım yapın değerlendirin ve planlamanızı ona göre yapın.”ifadelerine yer verdi.

Vergi Denetim Kurulu Başkanı Tamer Gündoğdu, vergi müfettişi Veli Çetin ve Kaan Topçu ise toptancı halinde tüccar, komisyon, müstahsil alanında kimlerin ve nasıl vergi verceği noktasında bilgilendirme yaptı.