Yurt genelinde taze meyve ve sebze fiyatlarının anormal seviyede artması, vatandaşların ekonomisini oldukça zorladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, enflasyon rakamlarına alkolsüz içecekler ve gıda sektörü, yüzde 6'nın üzerinde olumsuz etki yaptı.

Pazarlarda ve marketlerde çarliston biber yüzde 87, patlıcan yüzde 81, ıspnak yüzde 68, sivri biber yüzde 64, taze fasulye yüzde 53, salatalık yüzde 44, domates yüzde 39, havuç yüzde 36, kabak yüzde 28 oranında artış gösterdi.

İSTEDİKLERİ GİBİ FİYAT BELİRLİYORLAR

Yaşanan artışın sebebi olarak ise aracıların istediği gibi fiyat belirlemesi ve stoklaması ön plana çıkıyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu konuyla ilgili olarak harekete geçileceğini daha önce açıklamıştı. Hükümet, çalışmalarını tamamlayarak eylem planı hazırladı.

"BİR PAKET AÇIKLAYACAĞIZ"

Bugün ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuyla ilgili atılacak adımları açıkladı. Bakan Albayrak, "Kış aylarında oluşan fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla; seracılığın, vatandaşın mutfağına etkide bulunmaması için bir paket açıklayacağız.

BELEDİYELER HAFTAYA BAŞLAYACAK

Belediyeler sebze-meyve satışına, haftaya başlayacak. Fırsatçılık 82 milyonun cebine kastediyorsa kabul edilebilir değil. Son bilgiler çok enteresan şeylerin döndüğünü gösteriyor.

BİRİLERİ STOKLUYOR

Ama vatandaşımız çözümsüz olmadığını görecek. Sivri biber, patlıcan Türkiye bunu mu konuşacak, birileri stokluyor... Fırsatçılıkla hareket eden birilerinin milletimizin sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.