Kiralık daire aramaya çıktığınızda sahip olduğunuz sınırsız seçenekler başınızı döndürebilir. 1+0 stüdyo daireler, bahçeli geniş evler, tek odalı çatı katları, teraslı dubleks villalar…  Gelin birlikte birbirinden davetkâr kiralık daire modellerinden en çok talep görenlere bakalım.

Geniş ve mutlu ailelerin tercihi: 3+1 kiralık daire

Çocuklarınız ve eşinizle birlikte ferah balkonunuzda kuş cıvıltıları eşliğinde pazar kahvaltınızı yapmak hayal mi? İstanbul kiralık daire aramalarında Beylikdüzü, Halkalı, Tuzla, Maltepe, Çekmeköy gibi görece olarak merkeze uzak semtler, cazip kira bedelleri sunmaya devam ediyor. Üstelik son yapılan metro, Marmaray, metrobüs gibi seçeneklerle buralar uzak olmaktan çıktı. Kiralık daire arayanların en çok tercih ettiği daire modelleri arasında liderliğini koruyan 3+1 evler, bütçeye göre balkonlu, teraslı, bahçeli gibi seçeneklerle sunduğu konfor oranını artırıyor. Geniş evler, geçerliliğini halen koruyan “misafir odası” kültürü gibi geleneksel yapımıza uygunluğu dolayısıyla İstanbul kiralık daire, Ankara kiralık daire ve İzmir kiralık daire aramalarında ilk sırada tercih edilen seçenek olmayı sürdürüyor.

Yalnız yaşıyor ve çalışıyorsanız: Stüdyo daire

Küçük metrekareleri, odanın içinde konumlanmış Amerikan mutfak tasarımlarıyla stüdyo daireler kompakt yaşamayı tercih edenlerin ilgisini çekiyor. Kullanışlı tasarımlara sahip 1+1 daireleri dilerseniz home-office olarak da değerlendirebilirsiniz. Şayet eve ayıracağınız vakit sınırlıysa, size en uygun kiralık daire modeli; stüdyo daireler. Yalnız yaşayan ve yüksek tempolu bir çalışma hayatına sahip nüfusun giderek arttığı düşünülürse, İstanbul ya da Ankara kiralık daire piyasasında stüdyo dairelerin popülerliğini artırarak sürdürdüğünü görebiliriz. 

Klasikler hiç eskimez: 2+1 kiralık daire

2+1 kiralık daire modeli… Daha yaygın bir deyişle iki oda bir salon… Bu kiralık daire türü, belki de öğrenciden aileye herkese uygun ve kullanışlı yapısı sebebiyle en çok üretilen kiralık daire modeli olmayı sürdürüyor.  Çocuklu ailelerin 3+1’e yöneldiği gözlemlense de muhit ya da yeni bina gibi farklı etkenleri tercih ederek seçilen 2+1 kiralık daire de beklentiyi karşılayacaktır.  2+1 kiralık daire, iki ya da üç arkadaş bir araya gelerek, herkesin bir odaya sahip olacağı şekilde düzenlemelerle konforlu bir öğrenci evine de dönüştürülebilir. Bütçeniz yeterliyse bir odayı çalışma odası yaparak tek başınıza da gayet keyifli bir yaşam sürebilirsiniz.

Bunların yanında çok çocuklu aileler için düşünülmüş 4+1 daireler, çiftler, öğrenciler ya da yalnız yaşayanlara uygun 1+1 daireler ve villa modeli 2+3 dubleks daireler kiralık daire bakanların tercih ettiği seçenekler arasında öne çıkıyor. Üniversite sayısı sebebiyle öğrencilerin daha çok rağbet ettiği İstanbul, Ankara ya da İzmir kiralık daire piyasasında her bütçeye ve ihtiyaca uygun kiralık daire modellerine ulaşmak mümkün.