Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril'i kabulü sırasında ''Türkiye'nin her türlü desteğe hazır olduğunu belirterek, Libyalılar'ın kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesinin önemine değindiği'' bildirildi.

Alınan bilgiye göre kabulde, Başbakan Erdoğan'a Libya'daki son durum konusunda bilgi verildi.

Kabulde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin her türlü desteğe hazır olduğunu belirterek, Libyalılar'ın kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesinin önemine değindiği vurgulandı.

Kabulde, Erdoğan'ın kurumsallaşmanın önemine işaret ettiği, bu çerçevede yapılacak anayasal düzenlemelerin iyi hazırlanması gerektiğine değindiği, genel olarak da Türkiye'nin tecrübe paylaşımında bulunacağını belirttiği kaydedildi.

Kabulde Erdoğan'a, Sirte, Beni Velid ve Sebha dışında tüm ülkenin kontrolünü Ulusal Geçiş Konseyinin ele aldığı, kalan bu 3 şehrin de kan dökülmeden alınmak istendiğinin ifade edildiği belirtildi.



-Kaddafi ve çocuklarının yeri-



Kabulde, konuk heyet Kaddafi ve çocuklarının yerlerini bilmediklerini ifade etti. En önemli sorunun yurt dışındaki mali varlıklarının dondurulması olduğunu vurgulayan heyetin bu kısıtlamanın kaldırılması için yardım istediği kaydedildi.