Dünya Sağlık ve Spor Kongre Fuarı’na (HESTOUREX) bu yıl ikinci kez katılarak stant açan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), sağlık ve turizmi konusundaki tekliflerini katılımcı ülkelerin alım heyetleri ile paylaştı.

Bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayesinde ikincisi düzenlenen Hestourex 2018 Fuarı Antalya’da gerçekleştirildi. 160 ayrı ülkeden yaklaşık 5 bin katılımcının buluştuğu fuarın her ikisine de katılan GEKA, içerisinde özel hastane, kamu kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yer aldığı yaklaşık 15 standıyla sağlık ve spor turizminden pay alabilmek için çalışma başlattı. Fuardaki ziyaretçilere, GEKA yetkilileri tarafından sağlık ve spor turizmi yönünden Güney Ege bölgesini ön plana çıkartabilecek olan tedavi alanları detaylı bir şekilde anlatıldı.

Dünyanın dört bir yanından sağlık, spor ve alternatif turizm temsilcilerinin ziyaret ettiği stantta, pek çok ülke temsilcisi ile yüz yüze ikili görüşmeler yapılarak sağlık ve spor turizmi alanında karşılıklı anlaşmalar yapılması için ilk adımlar da atıldı.