Ürünlerimiz Beğenilirse -Ki Bundan Hiç Şüphemiz Yok- Irak'a Dış Ticaret Kapısını Açmış Olacağız''

 Isparta Hediye Un Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kabalak, Irak'a un ihraç etmeye başlayacaklarını bildirdi.

     Kabalak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1955 yılından bu yana Isparta'da faaliyet gösterdiklerini ve dış ticaret için kapıları açmaya başladıklarını söyledi. Irak'ta 12-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Ticaret ve Gıda Fuarı'na katıldıklarını ifade eden Kabalak, açtıkları standın büyük ilgi gördüğünü belirtti.

     Un sektöründe Irak'ın çok önemli bir potansiyel arz ettiğini vurgulayan Kabalak, bu potansiyele yönelik uzun zamandır araştırma içerisinde olduklarını anlattı. Bu doğrultuda Irak'a un ihraç etmeye başlayacaklarını dile getiren Kabalak, şöyle konuştu:
     ''Irak'ta un imalatı yapan firmaların olmaması bu alanda bir boşluk yaratıyor. Biz de bu ihtiyaca karşılık vermek, bu pazarda yerimizi almak için fuar fırsatını değerlendirdik. Çok iyi sonuçlar aldık, önemli bağlantılar yaptık. Şimdi deneme olarak ilk etapta 200 ton mal ihraç edeceğiz. Eğer ürünlerimiz beğenilirse, -ki bundan hiç şüphemiz yok- Irak'a dış ticaret kapısını açmış olacağız. Bu da ilimize girecek döviz anlamı taşımaktadır.''

     Hediye Un Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükçulcu da daha önce İngiltere'ye un ihracatı yaptıklarını bildirdi. Uluslararası buğday fiyatlarının arttığı bir dönemde İngiltere pazarına girdiklerini kaydeden Büyükçulcu, un fiyatlarının normale dönmesinden sonra bu pazarı kaybettiklerini ifade etti