İsrailli bilgisayar korsanlarının, binlerce Suudi vatandaşının kredi kartları ve banka hesapları bilgilerini ele geçirdiği iddia edildi.

İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, İsrailli bilgisayar korsanları binlerce Suudi vatandaşının kredi kartı ve banka hesapları bilgilerinin ayrıntılarını açıklama tehdidinde bulundu.

İsrailli bilgisayar korsanları, ''bir Suudi ve vahabi grubun'' geçen hafta İsrail vatandaşlarının kredi kartları bilgilerini ele geçirmesine misilleme yaptıklarını söylediler.

İnternet üzerinden yayın yapan Suudi ''Sabq.org'' haberine göre ise Suudi Arabistan bankacılık idaresi üst düzey yetkilisi Talat Hafez, İsrail medyasında çıkan haberi yalanlayarak, Suudi vatandaşlarının kredi kartları ve banka hesapları bilgilerinin ele geçirildiğine dair bilgi olmadığını ve bütün finansal verilerin güvende olduğunu belirtti.

İsrail askeri radyosu, geçen hafta kendisini Suudi olarak tanıtan bilgisayar korsanlarının İsrail vatandaşlarına ait 14 bin kredi kartının bilgilerini ve şifrelerini internette yayınlamalarının ardından, İsraillilerin 6 bin 50 kredi kartının internette ifşa edildiğini duyurmuştu.

Bilgisayar korsanlarının elinde 400 bin kredi kartının bilgilerinin bulunduğu ve bunları yayınlayabilecekleri belirtilmişti.

Kredi kartlarını veren üç kuruluş, şifreleri internete düşen kredi kartlarının bloke edildiğini, zarar gören müşterilerin zararının tazmin edileceğini açıklamıştı.

Siber saldırıları düzenleyenler internette yayınladıkları açıklamada, ''bir Suudi ve vahabi grubun'' mensubu olduklarını bildirmişti.