Tavuk eti üretimi, martta bir önceki aya göre yüzde 16,5 yükseldi, kırmızı et üretimi, yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine (ocak-mart) ilişkin kırmızı et ve mart ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı.

Tavuk eti üretimi, martta bir önceki aya göre yüzde 16,5 yükselişle 180 bin 27 ton, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,1 artış olarak kayıtlara geçti.

Martta 1,6 milyar tavuk yumurtası üretildi. Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ilk çeyreğinde önceki döneme göre yüzde 14,1, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 azaldı.

KAYNAK:Ensonhaber.com