Konteynerler, uluslararası nakliyede standartlar oluşturmak için üretilen belli ölçülerde, imal edilen çelikten kutulardır. Sekiz köşesinde bulunan kilit mekanizmaları, kapakları, taşıma yerleri her bir detayı uluslararası standartlarda önceden belirlenmiş ölçü ve şekillerde üretilir. Bu nedenle de bir konteyner dünyanın her yerinde kolaylıkla yükleme boşaltma ve taşıma işlemine uygun haldedir. Konteynerler, nakliye dışında da özel üretimlerle yaşam alanı olarak, buna olarak da hizmet vermektedir.

Bu iş için çalışan fabrikalar, standart ve özel üretim olarak, çok çeşitli kullanım alanları için konteynerler üretmektedir. Konteyner yapıların tercih edilmesindeki en önemli nedenlerin başında hızlı üretimi, diğer bina çeşitlerine göre ucuz olması ve gerek duyulduğunda işçilik gerektirmeden, kolaylıkla nakil edilebilmesidir.
Konteyner yapılar ev, işyeri, büro, büfe, yatakhane, mutfak, tuvalet, yemekhane, depo, güvenlik kontrol merkezi gibi birçok alanda kullanılabilmektedir. Müşterinin kullanacağı şekle göre imal edilen konteynerlerde banyo, tuvalet, mutfak, elektrik tesisatı su tesisatı gibi tüm donanımları hazır bir şekilde üretilmektedir. Konteyner yapılar, üretimi bitip fabrikadan çıktıktan sonra kullanılacağı alana nakil edilip, yerleştirildiği anda kullanıma hazırdır.

Konteyner yapılar her mevsimde, her türlü iklim koşulunda kullanıma uygun olarak imal edilirler. Ses ve ısı yalıtımları müşteri tercihine göre yüzde yüz olarak sağlanabilir.
Konteyner yaşam alanları betonarme, prefabrik, çelik yapı, ahşap gibi tüm yapı çeşitlerinden çok daha ucuz ve hızlı üretilir. Bunlara istenildiğinde taşınabilme özelliği de eklenince ev, bağ evi, dağ evi, çiftlik evi, büro, işyeri, şantiye alanları için işçi yemekhanesi, yatakhanesi, şantiye yönetim binası, depo, fabrikalar, siteler, işyerleri için güvenlik merkezi, arıcılar, arazi sahipleri, gibi birçok kullanım amacı ve kullanıcı için konteynerler en uygun yapı konumuna gelmektedir. 

Konteyner yapılar kullanıcısına diğer yapılardan çok daha üstün bir güvenlik ve sağlamlık avantajı da sunmaktadır. Çelik yapılar olan konteynerler, yine çelik kapılar kullanılarak tam güvenli bir bina yaratılmasını sağlar. Uzun yıllar kullanıma uygun olan konteynerler, isteğe göre uygulanacak boya dışında herhangi bir bakıma ihtiyaç duymaz.
Konteyner yapılar, yan yana getirilerek çok daha büyük alanlar elde edilebilmesine imkân verir. Konteynerler üst üste konularak da iki katlı bir yapı uygulaması için uygundur. Konteyner yapılar deprem ve yangınlara karşı en güvenli yaşam alanlarının bayında gelmektedir. Konteyner yapıların deprem hasarları sıfırdır. Ayrıca çelik bir yapı olduğundan yangından etkilenme oranı da oldukça düşüktür.
Konteyner yapılar ile olası afetlerde toplu yaşam alanları oluşturmak oldukça hızlıdır. Konteyner evler bir araya getirilerek, deprem, savaş, başka ülkelerden toplu göç gibi ülkemizin de yaşadığı durumlarda hızlı bir biçimde konteyner kentler kurulabilir.

Konteyner üreten fabrikalar, standart üretimin yanı sıra kişiye özel üretim imkânlarını da sunmaktadır. Müşterinin kullanım amacı ve kullanacağı yere göre Konteyner yapıların ölçüleri değiştirilebileceği gibi, mutfak, banyo, tuvalet gibi yerlerin konteynerde istenilen yerde istenilen ebatlarda oluşturulması da mümkündür. Konteyner yapılarda, camları boyları, kapıların yerleri gibi birçok değişiklik kolaylıkla uygulanabilir. Konteyner bir binanın yanına yeni bir konteyner yapı daha eklenerek, küçük bir tadilatla yaşam alanınızı dilediğiniz kadar genişletme imkânına da sahip olabilirsiniz. Arzu edildiği takdirde, yan eklemelerin dışında, konteynerler üst üste getirilerek de yaşam alanınızı büyütmenizi sağlayabilir.

Konteynerler, şantiye konteyneri, yemekhane konteyneri, yatakhane konteyneri, ofis konteyneri olarak inşaat işçi kamplarında da çok tercih edilmektedir. Sağlamlığı, güvenliği ve oldukça ucuz oluşu nedeniyle ev ve işyeri olarak da oldukça fazla şekilde tercih edilmektedir. Kullanım konforu açısından da diğer inşa tekniklerine göre herhangi bir dezavantajı bulunmayan Konteyner yapılar, yüksek ses ve ısı yalıtımıyla öne çıkmaktadır.