Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, ''Kardeş ülke Türkiye ile sosyal alandaki ilişkilerimizi, ekonomi alanında da geliştirmek istiyoruz'' dedi.

Türkiye ile Makedonya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Gruevski, Kayseri Organize Sanayi Bölgesindeki Boydak Holding'i ziyaret etti. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve yöneticilerle görüşen Gruevski ve beraberindekiler, Boydak'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gruevski, Türkiye ile Makedonya'nın geçmişten gelen bir dostluğu bulunduğunu, bu dostluğu ekonomik alanda da geliştirmek istediklerini bildirdi.

Gruevski, şunları söyledi:

''Makedonya'ya yatırım konusunda Kayseri'de bir sunumumuz olacak. Her zaman Makedonya'nın yanında olup destekleyen Türkiye'de olmaktan çok mutluyuz. Türkiye ile dostluğumuz devam ediyor ve bu dostluğu ekonomik ilişkilerde de sürdürmek istiyoruz. Türkiye'de 7 şehri gezip, 6'sında ekonomik forumlar düzenleyeceğiz. Ankara'da ise siyasi görüşmelerimiz olacak. Arkadaşım Türkiye Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceğim. Yoğun bir programımız var, ama bunları zevkle yapıyoruz. Boydak Holding yöneticileriyle görüşmekten oldukça memnun kaldım. Şirketin Makedonya'da bazı satış yerleri var. Bu ziyaretle, Makedonya ve Kayseri arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğimizi düşünüyorum.''