TÜRKİYE bir yandan terör öte yandan ise ekonomik boyutu olan bir saldırının altında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa yaptığı 'dolar satın' çağrısının ardından Merkez Bankası'ndan istekte bulundu. Erdoğan  "Merkez Bankası bu konuda gerekli tedbirleri alacak imkan ve kabiliyete sahiptir. Fedakarlık yapılacaksa, bugünler tam zamandır".


Türkiye'ye karşı döviz kurunun bir silah gibi kullanıldığını belirten Recep Tayyip Erdoğan, "Elinde silahı, bombası olan teröristle; elinde doları, eurosu, faizi olan teröristle arasında hiçbir fark yoktur. Amaç Türkiye'ye diz çöktürmektir. Döviz kurunu bir silah gibi kullanıyorlar" dedi.

TÜM ÜLKENİN BEKASI SÖZ KONUSU


Erdoğan vatandaşın 'dolarını bozdurarak' oyunu da bozduğunu belirtip şunları söyledi;


-"Milletimiz döviz satarak, 15 Temmuz ertesi ilk dalga saldırının etkisini kesmişti. Bunu sürdürmeliyiz. Merkez Bankası bu konuda gerekli tedbirleri alacak imkan ve kabiliyete sahiptir. Fedakarlık yapılacaksa, bugünler tam zamandır. Tüm ülkenin ve milletin bekasının söz konusu olduğunda bankalar farklı hesaplar içine giremez, girmemelidir. Gün yatırım, üretim, duran çarkları çalıştırma, çalışanları hızlandırma günüdür. Bugün bunları riske atmazsanız, yarın atacak hiçbir şeyini olmayabilir. Ekonomiyi çökertme gayretlerine karşı da milli seferberlik ilan etmeliyiz."