Çevremize şöyle bir baktığımızda sokaklar, yollar, otoparklar her yer arabalarla dolu. Farklı marka ve modellerle hemen hemen herkese ait bir araç ve bu araçlar sürekli seyir halinde bir yerlere gidiyor. Taksiler, otomobiller, kamyonetler, kamyonlar, otobüsler derken birçok araç hem ticari hem de kişisel olarak trafikte sürekli hareket halindeler. Tabi ki kişisel araçlarımızla istediğimiz yere gitmekte özgürüz ancak ticari araçlarla ve de bu kullanmış olduğumuz ticari araç bir şirkete aitse gideceğimiz yerler biraz kısıtlı. Yani kısıtlıdan kastım sadece şirket işleriyle ilgi seyahatler yapabiliriz ve sadece şirket işleri için kullanabiliriz.

Şirketler ticari amaçlı çalışanlarının iş nedeniyle bir yerden bir yere gitmesi gerektiğinde taksi, otobüs gibi araçlarla zaman kaybetmelerindense şirket araçlarıyla gidilmesi yerlere gitmesini isterler ve bunun için şirket araçları tahsis ederler. Tabi ki şirket araçları sadece şirket işleri için kullanılmalı hiçbir şekilde kendi kişisel işler için kullanılmamalıdır. Tabi ki bazen bu araçlar habersizce farklı amaçlar için kullanılmakta ve şirket sahiplerinin de haberi olmadığı için aslında bu bir suça girmektedir. Şirket sahipleri de bu tarz olayların önüne geçmek için araçlara araç takip sistemi takarak şirkete ait olan araçların nerede olduğunu, nereye gittiğinin takibini yapabiliyor. Ayrıca da arabanın başına gelebilecek çalınma, kaza gibi olaylardan haberdar olmak içinde kaza takip sistemini kullanabiliyorlar. Bu sayede şirket araçları sürekli takip altında kalarak amacı dışında kullanılması engelleniyor.

Araç kiralama firmaları binlerce marka ve model araçları kiraya veriyor ve araçların takibini ise Rent a car araç takip sistemiyle takip edebiliyorlar. Rent a car araç takip sistemi aracılığıyla aracın hızı, kontak açma ve kapama, araçlarının bulunduğu konum, araçların yavaşlatılmış bekleme süresi, aracın bakım zaman ve yasal hız sınırı vb. özelliklerin takibini yapabiliyorlar. Bu sayede kiraya verdikleri araçları güvenli bir şekilde kiraya verip teslim alabiliyorlar. Ayrıca aracın başına gelebilecek çalıntı, kaza gibi birçok olumsuz olayların da takibini yaparak kiraya verdikleri araçların başına gelen olaylardan anında haberdar alarak zaman kaybetmeden müdahale edebiliyorlar.

Piyasada çok sayıda üretilen ve markaya, kaliteye göre değişen araç takip sistemi fiyatları çok da pahalı olmadığı için herkes tarafından rahatlıkla alınabilecek bir üründür. Piyasadaki her araca takılabilir ve her araçla uyum sağlar ve motora gizlenerek gizli bir şekilde takip imkânı sağlar. Sizde bu sayede istediğiniz aracın takibi yapabilirsiniz.