Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 yılı için Türkiye için makul bir hızla büyümeyi öngördüklerini bildirdi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) 4. Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Şimşek, Türkiye'nin büyümede önemli bir yol kaydettiğini ancak bunun sürdürülebilir olması için tedbirli adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Şimşek, şunları söyledi:

''Büyümenin biraz daha dengeli bir hale geldiği, sürdürülebilirliğin sağlandığı makul bir yıl olarak öngörüyoruz. Biz temkinli bir yapı içindeyiz. 2009 yılını bir kenara bırakırsanız hedefleri paralel bütçe ile gideriyoruz. Son birkaç yıldır Türkiye muazzam bir performansa sahip, büyüme çok iyi ama bunu devam ettirmek önemli. Bu reformları yapıp Türkiye'nin rekabet gücünü artırdığımız ölçüde daha rahat büyüme olacaktır.''

Cari açığın da çok kapsamlı bir konu olduğunu dile getiren Şimşek, ''Eğitimde, altyapıda, enerjide, iş ortamını iyileştirmede biz mesafe kaydedersek cari açık sorunu kökten çözülür. Zaten kalıcı olması için de köklü çözümler gerekiyor'' dedi.

Şimşek, Türkiye'nin enflasyonda arzu edilen noktada olmadığını ifade ederek, ''Gönül ister ki düşük enflasyon olsun, neredeyse fark edilemeyecek noktalara kadar insin. Ancak reformlarla bu da gerçekleşecektir. Geçici bir sıkıntı olarak görüyoruz. Kısa vadede enflasyon yükseldi ancak bu yılın ilk yarısına doğru tekrar tek haneye inmiş olur, ikinci yarısında da yüzde 6'lara doğru düşmeye başlayacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.