Tasfiyelik hale gelen eşyaları ilgili birimleri aracılığıyla perakende ve ihale yoluyla satan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü (TASİŞ), perakende ürünleri bu yıl sonuna doğru internet üzerinden de satacak.

İnternet üzerinden perakende satış ilk olarak Ankara'da tek merkezden yapılacak. Bir kargo şirketiyle anlaşma yapılarak, internet üzerinden verilen siparişler Türkiye'nin her tarafına gönderilecek. Uygulama başlangıcında kargoda zarar görmeyecek tekstil ürünleri, halı gibi ürünler internet üzerinden satışa çıkarılacak. Daha sonra, sisteme İstanbul'un da dahil edilmesi gündeme gelebilecek.

İhale yoluyla satışlar ise 2012 yılı içerisinde internet üzerinden de yapılabilecek.

TASİŞ'in İstanbul'da iki, Ankara ve Edirne'de bir olmak üzere toplam dört perakende satış mağazası bulunuyor.

TASİŞ satış mağazasındaki ürünler piyasa fiyatından daha ucuza satılıyor, ancak ürünlerin sürekliliği yok. Satış mağazasında bir gün cep telefonu, başka bir gün LCD ve plazma televizyonlar satışa çıkarılabiliyor.

Satış mağazalarında fotoğraf makinesinden kol saatine, okey masasından otomobil jantına, elektrik süpürgesinden çim biçme makinesine, vazodan süs kılıcına binlerce eşya satılıyor.

Tasfiye İşlemleri Otomasyon Projesi (TİOP) konusunda da bilgi veren yetkililer, bu projeyle tasfiye, ambarlama, bütçe, maaş, personel ve muhasebe işlemlerinde etkinlik ve verimlilik artışının sağlanmasının hedeflendiğini belirtti. TİOP'un ilk olarak pilot bölge seçilen Ankara Bölge Müdürlüğünde uygulandığını ifade eden yetkililer, projenin aşama aşama diğer yerlerde de uygulanmaya başlandığını anlattı.