Türk Telekom, Van'da 100 megabitten az internet kullanan abonelerden 1 Kasım 2011-30 Haziran 2012 tarihleri arasında ücret almayacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yer alan Kurul kararında, Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) tarafından 30 Kasımda kurum onayına sunulan yazıda, Van'da meydana gelen depremlerden dolayı Al-Sat ve Veri Akış Erişimi modelleri ile toptan seviyede hizmet sunulan genişbant aboneliklerinde kesintiler meydana geldiğinden 1 Kasım 2011-30 Haziran 2012 tarihleri arasında aylık 100 megabitten az trafik üreten aboneler için İnternet Servis Sağlayıcılar'a toptan seviyede aylık ücret yansıtılmamasına ilişkin teklif sunulduğu belirtildi.

BTK, ihtiyaç sahibi kesimlere mahsus, kapsamı açık ve sınırları belirlenmiş bir uygulama olması, kullanıcıların özel durumlarının dikkate alınması, ve tüketici menfaatinin gözetilmesi dolayısıyla Van'da, 100 megabitten az internet kullanan abonelerden söz konusu tarihler arasında ücret alınmaması teklifini onayladı.