Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TMSF ve BDDK başkanları ile yola devam edilip edilmeyeceğine ilişkin olarak olarak, TMSF Başkanının 8-9 günlük, BDDK Başkanının da 1 aylık görev süresi olduğunu hatırlattı ve ''Dolayısıyla zamanı gelince gerekli açıklamaları yaparız'' dedi.

Babacan, ''Küresel Sürdürülebilirlik'' raporunu açıkladığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni teşvik sisteminin yatırım teşvik sistemi olduğunu kaydeden Babacan, tüm teşvikleri içine alan bir paketten söz edilmediğinin altını çizdi. Babacan, şöyle devam etti:

''Beklentilerimizi mutlaka burada iyi yönetmemiz lazım. Teşvik gelecek, bütün devlet destekleri bunun içinde olacak böyle bir şey yok. Mevcut destekler sadece yatırımlara ilişkin teşvikler. Cari açıkla ilgili teşvikler gelecek, cari açık bitecek böyle bir şey yok. Tüm bunlar gördüğümüz resmin bir stratejinin sadece uygulama alanları.

Yeni yatırım teşvik programımızda yenilenebilir enerji ile ilgili makine teçhizat üretimi ile ilgili tesislere teşvik söz konusu olacak. Termal enerjiden istifade eden tesislerle ilgili teşvikler söz konusu olacak.''

Başbakan Yardımcısı Babacan, bir soru üzerine, Yunanistanla ya da ileride problem yaşayabilecek diğer Avrupa ülkeleriyle ilgili hazırlık olması için IMF'nin kaynak arayışı bulunduğunu belirterek, ''Bu kaynak, ancak, gönüllü olarak katılmak isteyen ülkelerden toplanacak kaynaklar olacak'' dedi.

Babacan, bu konuda Türkiye'nin herhangi bir taahhüdünün bulunmadığını da söyledi.

''Tüm dünyayı etkileyecek bir petrol krizi kapıda mı'' şeklindeki bir soru üzerine de Babacan, ''Her şey kurguladığı gibi, düşünüldüğü gibi olursa petrol fiyatları üzerinde çok ciddi bir baskı oluşmayabilir. Kaldı ki vadeli işlemlerden bakacak olursak, çok aşırı bir fiyat yükselmesi bugün için beklenmiyor ama jeopolitik riskler var. Dolayısıyla kesin ifadeler kullanmak da pek mümkün değil'' yanıtını verdi.