Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yunanistan'a verilen doğalgazla ilgili olarak yaptığı açıklamanın, bazı basın yayın organlarında yanlış aksettirildiğini ifade ederek, ''Ben güçlü bir ülkenin, güçlü bir Türkiye'nin enerji bakanıyım. Güçlü bir devletin de rencide edici bir üslubu olmaz. O yüzden bazı gazetelerde görüyorum. Rencide edici bir üslup taşınmış. Böyle bir üslubu ben kullanmadım, kullanmam da'' dedi.

Bakan Yıldız, Kayseri'de Erciyes Dağı'na yaptırılan tesislerin açılış törenine katıldı. Yıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Yunanlı meslektaşımla görüşmede, kendisi rica etti. Doğalgazla alakalı eksikliklerinin olduğunu, sıkıntılarının olduğunu söyledi. Biz de kendilerine, tüm vatandaşlarımızın, sanayicilerimizin doğalgaz teminini karşılandıktan sonra arta kalan miktardan kendilerine doğalgaz verdik'' diye konuştu.

Yıldız, şöyle devam etti:

''Bir de bu doğalgazın bedava verildiği söyleniyor. Bedava verilen bir doğalgaz yok. Bu, komşuluk ilişkilerinin yanında, ticari bir ilişkidir aynı zamanda. Bizim ihtiyacımızı karşıladıktan sonra arta kalan kısımdan verilmiştir. Rencide edici bir üslup kullanılmaz, bu doğru da olmaz.''