TOPLUMSAL SEMPATİ VE EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ

“Büyük adamlar zor zamanlarda ortaya çıkar” şeklindeki veciz ifade iş ve çalışma yaşamında bir çok yöneticinin kaderini doğru algılayabilmek anlamında zihin açıcı bir özellik de göstermektedir.

Özellikle iş aleminde şirketler kriz dönemlerinde büyük adamlara kaptan köşklerini teslim ederek güvenli limanlara ulaşmayı murat ederler. Hatta bir çok üst düzey yönetici ataması yaparken, daha önce yönettikleri şirketleri krizden çekip çıkarma başarısını dikkate alırlar.

İş alemindeki mevcut değerlendirme kriterlerinin bürokraside de bulunduğunu, hele hele güvenlikle ilgili bürokratik kademelerde daha da ehemniyet arz ettiğini söylemek abartı olmasa gerek.

Geçtiğimiz hafta ilimiz önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı.  Başbakanımızın ilimize gelerek anayasa değişikliği ile ilgili açık hava toplantısı ve bir okulun açılışını gerçekleştirdi.

Bu süreçte programın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için emniyet mensuplarımız günler süren hummalı bir çalışma gerçekleştirerek görevlerini hakkıyla yerine getirdiler.

Fakat bu sürecin arkasında;  ilimize ziyaret programının gerçekleşeceği tarihten çok kısa bir süre öncesinde gelerek görevi teslim alan yeni Emniyet Müdürümüzün performansını göz ardı etmemek gerekir.

Birkaç günlük görev süresi içerisinde teşkilata hakim olması, görevlendirmeleri ve paylaşımları mükemmel bir şekilde planlayarak, tabiri caizse güvenlik anlamında kuş uçurtmaması göz ardı edilebilecek bir başarı değildir.

Ayrıca makama atanmasından itibaren, protokol ziyaretlerini beklemeden şehrimizin üst düzey yöneticilerini ziyaret etmesi son derece önemlidir. Yeni Emniyet Müdürümüzün bu davranışı, toplumun değişik kesimleri açısından bir sempati oluşturmuş, toplum-polis iletişimine olan inancı en üst düzeye çıkarmıştır.

Emniyet Müdürümüzün şehrimize atanmasından itibaren polis teşkilatında da toparlanmalara işaret etmesi, huzur kenti Isparta’nın bu niteliğini devam ettireceğini göstermektedir.

Hasılı, kritik bir  dönemde görev alan Emniyet Müdürümüzün zor bir işin altından alnının akıyla kalkması, toplumla olumlu ilişkiler kurması, teşkilatını kısa sürede çekip çevirmesi şehrimiz ve emniyet teşkilatımız açısından ciddi bir kazanım olduğunu düşünüyorum.