Kurban etlerinizi en taze en sağlıklı muhafaza edebileceğiniz tek yer Uğur Derin Dondurucu'lar Öztekin Soğutma'da..

Uğur Derin Dondurucu  Isparta ve Burdur Bayi Öztekin Soğutma, herzaman olduğu gibi bu bayram önceside, Uğur Markalı derin dondurucuları en uygun fiyatlarla Ispartalılara sunuyor. Eskiyen derin dondurucuların dondurulmuş ürünlerde bozulma riski yarattığını ve yüksek elektrik faturasıyla büyük maliyetler çıkardığını ifade eden Tekin, yeni ürünlerin A++ olduğunu ve elektrik tüketiminin çok düşük olduğunu ifade etti. 

Et reyonları, Sebze ve meyve reyonları, İçecek reyonları, Süt ürünleri reyonları, Tatlı ve dondurma reyonları, Balık reyonları, Hepsi ama hepsi ısparta ve burdur bölge bayi Öztekin Soğutmada..

FARUK TEKİN - 0 542 611 14 58

MERKEZ: İskender Mahallesi 121. Cadde Gülsever Apartmanı Altı No: 29 ISPARTA

TELEFON: 0 246 223 94 41 - FAKS: 0 246 223 49 86

ŞUBE 1: KIŞLA CADDESİ NO: 44 - BURDUR

TELEFON: 0 248 232 29 19

ŞUBE 2: BEDESTEN ÇARŞISI NO: 21 BURDUR

TELEFON: 0 248 233 30 38

www.oztekin.com.tr

ÖZTEKİNDEN DONDURULMUŞ ÜRÜN TAVSİYELERİ

En önemli şey oda sıcaklığından uzak durmak!

Dondurulmuş etleri çözdürmek için oda sıcaklığında bir süre bekletmek oldukça yanlış bir bilgi. Yiyecekleri ve etleri buzlukta saklamamızın en büyük sebebi bakterilerin yaşayamayacağı sıcaklıkta tazeliklerini korumaları. Bakterilerin en rahat yaşayıp üreyebildikleri sıcaklık ise 5C-60C aralığı. Eti oda sıcaklığında çözülmeye bıraktığımızda birçok bakteri üzerinde gezinmeye başlıyor, benden söylemesi!

Peki ya ne yapacağız?! Hadi gelin oda sıcaklığı dışındaki alternatiflere bir göz atalım!

1. İlk yöntem buzdolabı!

Kullanılabilecek yiyecekler; etler, meyveler, bazı sebzeler, genel dondurulmuş ürünler

Evet çıkardığınız etleri akşama pişirecekseniz ya da en azından biraz zamanınız varsa buzluktan buzdolabına indirin ve orada çözülmesini bekleyin. Buzdolabında çödürme işlemi için fazlaca zamana ihtiyacınız olabilir ancak en sağlıklı yöntemlerden biri bu. İlk olarak buzdolabı ısı kontrollü bir ürün bu nedenle de koyduğunuz ürün 4-5C derecede çözülmeye başlayacaktır. Bu sayede bakteri oluşumunu engellemiş olacaksınız. Aynı zamanda bu yavaş çözülme işlemi çözdürdüğünüz ürünün 3-5 gün kadar pişmeden dayanıklı olmasını da sağlayacaktır.


2. Hızlı ve kaliteli bir yiyecek için: Soğuk su banyosu!

Kullanılabilecek yiyecekler; etler, meyveler

Buzdolabı işlemi sağlıklı ama çok zaman alan bir işlemse bir diğer sağlıklı yöntem soğuksu banyosu. Ama bu yöntemin ufak bir püf noktası var. Buzluktan çıkardığınız ürünün asla suyla temas etmemesi gerekiyor. Bu nedenle buzluktan çıkardığınız yiyeceği kilitli bir poşete koyup soğuk su dolu br kaba koyun. Bir diğer önemli nokta ise suyun asla oda sıcaklığına gelmemesi. Bu da en az yarım saatte bir suyu değiştireceğiniz anlamına geliyor. Bu işlemle yaklaşık 1 saat ya da daha az sürede yiyeceğiniz çözülecektir. (tabii ki ürün miktarına ve büyüklüğüne göre değişkenlik göstermekte)


3. Zaman az yemek çoksa! Sıcak su banyosu

Kullanılabilecek yiyecekler; etler, meyveler

Evet işiniz acilse ben sizi sıcak suya davet edeyim. Bu işlem için bir tencere sıcak dikkat edin ama sıcak, kaynamış değil suya bir de kilitli poşete ihtiyacınız var. Suyun gereken sıcaklığa geldiğini anlamanız için parmağınızı 2-3 sn kadar içinde tutabilmeniz gerekiyor. Daha sonra suyun altını kapatın ve poşete koyduğunuz dondurulmuş ürünü suyun içine koyun. Bu işlemi maksimum 45 dk uygulayabilirsiniz aksi takdirde et pişmeye başlayacağı için bakteri üretir. Tavuk gibi küçük parçalar bu yöntemle 10 dk içinde çözülecektir. Daha büyük parçalar ise 15 dk kadar bekletilebilir.


4. Kim bulduysa en güzelini yaptı! Mikrodalga!

Kullanılabilecek yiyecekler; etler, meyveler, bazı sebzeler, genel dondurulmuş ürünler

Evet hayat kurtaranlardan biri de mikrodalga, yalnız eğer yiyeceğinizi hemen pişirmeyecekseniz o zaman mikrodalga kullanmanız sizin için oldukça zararlı olacaktır. Mikrodalganızı defrost derecesine ayarlayın. Yiyeceğin bütün plastik kaplarını çıkarın ve mikrodalgaya uygun bir tabağa alın. Mikrodalganın ufak bir sorunu vardır. Her ne kadar defrostta da olsa yiyeceğin bir parçasını pişirmeye başlar bu da bakterinin üremesi için en uygun ortamı hazırlar bu nedenle çözdürdüğünüz ürünü direk olarak pişirmelisiniz.

5. İşi hızlandırmak için: Sirke!

Kullanılabilecek yiyecekler; etler

İşi hızlandırmak için etin üzerine biraz sirke dökebilirsiniz. İçerisindeki asitlerle bakterilerin oluşmasını engelleyebileceği gibi sudan çok daha rahat çözülme sağlayacaktır!

6. Kaynayan su donmuş sebzelerin en yakın arkadaşı!

Kullanılabilecek yiyecekler; sebzeler

Dondurulmuş sebzeler hakkında bilinen bir yanlış var o da direk pişirilebilecekleri yönünde. Dondurulmuş sebzeleri direk pişirdiğinizde yemeğin tadını değiştirecekleri gibi ayı zamanda sağlıksız olacaklardır. Bu nedenle kaynar suda çözdürüp süzüp daha sonra pişireceğiniz tencereye almalısınız.
Peki çözülmüş yiyecekleri tekrar dondurabilir miyiz?

Çok zorunda kalmadığınız sürece hayır! Sadece ve sadece buzdolabında uyguladığınız çözdürme işlemi sonrası tekrar dondurabilirsiniz. Bunun yerine yemeği pişirip tekrardan dondurmayı tercih edebilirsiniz.