Firmanız hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Gayrimenkul sektörünü geleceğin sektörü olarak görerek, bilgi ve birikimlerimizi birleştirdiğimiz profesyonel ekibimizle Isparta ve çevresinde gayrimenkul alım,satım,kiralama hizmetlerinde en iyi hizmeti doğru ve dürüst olarak müşterilerimize sunmayı hedeflemekteyiz.


-Gayrimenkul sektörünü kendi çerçevenizden değerlendirebilir misiniz?

Ülkemizde olduğu gibi Isparta’da da inşaat önem taşıyan lokomotif bir sektör olma özelliğini sürdürüyor. Yeni açılan yerleşim alanları ile birlikte kentsel dönüşümün başladığı Gülistan mahallesinde Isparta’mıza yakışan projeler hızla yükselmeye devam ediyor. Isparta’da yatırımda birinci sırayı gayrimenkul almaktır. Özellikle öğrencilerin tercih etmiş olduğu apartlar kira getirilerinden dolayı yatırım için öncelikli tercih edilmektedir.

-Şu son dönemde gayrimenkul alım ve satımları ne durumda sizce?

Yaşanan onca olumsuzluğa rağmen şükürler olsun Isparta’mızda hayat durmadan devam ediyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra başlayan hareketlilik yaşanan olaylardan sonra sadece iki günlük durgunluktan sonra tekrar hareketliliğini artırarak devam ettirmektedir.
Yaşanan olaylardan sonra bizde firma olarak hareketliliği sağlamak adına iki banka ile hızlı şekilde görüşme ve anlaşma yaparak faiz oranlarının 0,89-60 ay vadeli kredi kullandırmaya hemen başlamıştık ve daha sonrasında gelen faiz indirimleri ile alım yapacaklar hızlı harekete geçmiş ve  yatırımlarını yapmaktadırlar.


-Mega Gayrimenkul danışmanlık olarak yaptığınız faaliyetler nelerdir?

Mega gayrimenkul danışmanlık olarak alıcı,satıcı ve yatırımcıların buluşmasına aracılık etmekteyiz. Firmamız öncelikle satılacak olan gayrimenkulleri süzekten geçirerek bölge, fiyat analizlerini yapar ve sorunsuz olan ürünleri satışa sunarız Alıcılar ve yatırımcılar için istenilen bölgelerde hazırlanan dosya ve raporları alıcılar ile paylaşarak satışa hazır hale geldiğinde alıcı ve satıcıları buluşturarak alım satım için arabuluculuk yaparız. Tapu takipleri, kredi takipleri ücretsiz olarak firmamız tarafından sağlanarak satışın tamamlanması için süreci takip ederiz.

Takım çalışmasına her zaman önem veririz. Ekibimizle sürekli daha iyi nasıl oluruz, daha iyi hizmeti nasıl veririz istişarelerini yaparız. Müşterilerimizin istemiş oldukları kriterlerdeki seçenekleri süzerek sunar ve sonuca gideriz.


“Bizi tercih edenler mutlu” sloganımızla bir defalık ticaret hiçbir zaman yapmayız.

Büyüklerimizin tecrübelerinden sürekli istifade eder , yenilikçi ve araştırmacı olarak kendimizi sürekli geliştirme yolunda ilerleriz. Sektörümüzle ilgili fuarları takip ederek yeniliklerden haberdar olup uygulamaya geçeriz.

Kısaca biz işimizi severek yaparak tüm ekibimizle ve müşteri ailemizle mutlu bir gelecek için çalışırız.



-2016 yılı nasıl başladı, nasıl devam ediyor?

Yıl başladığında normal şartlarda devam eden iş potansiyeli vardı. Kredilerin düşeceği beklentisi yılbaşından bu yana psikolojik olarak alıcıları etkilemekle birlikte bir beklentiye dönüşmüştü. Bu durumda firmaların yapmış olduğu ödeme planlarındaki kolaylıklarla bankalar ile yapılan dip kredi anlaşmaları ile alıcıların alım gücünü rahatlatmıştır.

Büyükşehirlerde yaşanan sıkıntılar Isparta’yı çok fazla etkilememiştir. Geldiğimiz noktada malum olaylardan dolayı belirsizlik bir-iki günle sınırlı kalmış ve alım satımlar kredilerin düşmesi ile canlılık göstermiştir.15 Temmuz’dan sonra kara havacılık okulu, komutanlığı ve bir alayın Isparta’ya gelecek olması sektörde faaliyet gösteren her kesimi olumlu motive etmiştir. İnşaatı sene sonuna tamamlanacak bölge hastanesi de bölgemiz için güzel gelişmelerdendir.

Türkiye’nin en fazla öğrenciye sahip 3.üniversitesi olan Süleyman Demirel Üniversite’sinin eylül ayında 90 bin öğrenciyi geçmesi beklenmekte, bu da hızla büyüyen apart sektörünü doğrudan etkilemektedir. 

Burda şunu da ifade etmek istiyorum. Öğrencilerle yaptığımız görüşmelerde sıkıntıların olduğunu, öğrencilere bakış açılarının bazı firmalar tarafından yanlış olduğu ve fiyatların fazlalığından rahatsız olduklarını ifade etmektedirler. Her kesimin bu konuda daha hassas olmasını ve bindikleri dalı kesmemeleri, kesmememiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. 

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın bilinci ve şuurunda olmamız gerektiğini, her şeyin para olmadığını, gelecek nesillerimizin daha güzel bir bireyler olması için hepimizin elimizden geleni yapması gerekmektedir, Isparta’mızda misafirperverliğimizi bozmamamız gerektiğini düşünüyorum.


-Gayrimenkul sektörüne yönelik bir güven eksikliği görülmektedir. Bunun nedeni sizce nedir?

Öncelikle herkesin kendi mesleğini yapması gerekmektedir birinci eksiklik buradan başlıyor. Sektör hızlı olarak büyüdüğü için farklı sektörde faaliyet gösteren, aylık başka işten gelir sağlayarak emlak işini de ek olarak yapanların, belgesiz faaliyet gösterenlerin çokluğu maalesef zamanla belirli sıkıntıları gün yüzüne çıkarmaktadır. Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de işini gerçekten benimseyip yapan, doğruluktan ayrılmayan kişiler bu işi uzun soluklu yapmaktadır. Alıcıların özellikle alım yaparken bunlara dikkat ederek, gerçekten bu işi yapan kurumsal firmalar ile çalışmaları kendileri açısından da önem arz etmektedir. Alım ve Satım yaparken bunlara dikkat edilirse sıkıntıların önüne geçileceğine inanıyoruz.

-Sizin gayrimenkul sektöründe farkınız nedir?

Firmamız gayrimenkul sektörünü geleceğin sektörü olarak görmekte, kurduğumuz ekip ile profesyonel hizmet vermekteyiz. Farklı olmamızın en önemli nedenlerinin başında yaptığımız işi benimsemek, işimizi severek yapmak ve kurumsal bir firma olmamızdır. Her zaman yatırımcılarımızın yerine kendimizi koyarız. Satıcılar ve alıcılar ile yaptığımız birebir görüşmelerimizde onların istek ve doğrultusunda piyasanın şartlarına göre her iki tarafın da korunup kollanması ilk dikkat ettiğimiz konulardan birisidir.

İnşaatın her türlü aşamasını bildiğimiz için satışlarımızda zorluk yaşanmamaktadır. Çalıştığımız firmalar Isparta’da önde gelen firmalar olması nedeni ile alıcılarımıza en iyi çeşidi ve fiyatı sunabilmekteyiz. Kendimizin almayacağı hiçbir ürünü satış listemize dahil etmeyiz. Öncelikle iyi bir analiz yaparak piyasa şartlarında olan satılabilirliği makul olan ürünlerin satışları ile ilgilenmekteyiz. Bu da zaman kaybını en aza indirerek nokta atışı yapmamızı sağlamaktadır.


Konut alımı yaparken nelere dikkat edilmelidir?

1.    Öncelikle konut edinme amacımızı belirlememiz gerekir. Yatırım amacıyla satın alınıyorsa getirilerine, kullanma amacıyla alınıyorsa ihtiyaçlarımıza göre karar vermeliyiz.
2.    Satın alınması planlanan konutun yaşam kalitesine ve konforuna olumlu etkiler yaratan sosyal ihtiyaçlara (toplu taşıma, okul, hastane, alışveriş merkezi, yeşil alanlar vb.) yakın olmasına dikkat edilmelidir. 
3.    Konut veya henüz inşaatı başlanmamış ise arsanın ilgili Tapu Müdürlüğünde araştırma yapılarak tapu kaydı üzerinde ipotek, intifa, kira, haciz vb. Satın alınacak konutun değerini düşürecek, veya konut inşaatına başlanmasına engel olacak herhangi bir şerh, beyan olup olmadığı kontrol edilmelidir.(Satışını gerçekleştireceğimiz gayrimenkullerin araştırması firmamız tarafından yapılmaktadır.) 
4.    Tamamlanmış ve teslime hazır olarak satılan konutun mevzuata uygun olarak yapıldığını gösteren Yapı Kullanma İzin Belgesi olup olmadığı araştırılmalıdır.


Her Bölgede, Her Bütçeye uygun Gayrimenkul
Ispartanın Kurumsal Markası MEGA’da



Saygılarımızla

Adres: Pirimehmet Mahallesi 113. Cadde No:41 Denizbank Karşısı
0246 212 12 22 – 0530 522 32 32 – 0532 138 77 45



www.mega.sahibinden.com