Arma yalıtım işletmecisi Fatih Meydan bey, firmaları hakkında haber32 muhaberimize önemli açıklamalarda bulundu.

Arma Yalıtım olarak kaliteli yaşam alanlarının sunulduğu her yapıda imzalarının bulunduğunu söyleyen firma işletmecisi Fatih Meydan şöyle dedi: ''Dünya genelinde kabul gören ve sürdürülebilir gelişime değer veren iş ortaklarının ürünlerini ulusal pazarda yaygınlaştırarak tüm yalıtım sektöründe, en son teknolojiler ile pazar talepleri ve müşteri tatmini doğrultusunda, Dünya kalitesindeki izolasyon ürünlerinin gamını tamamlayarak, ürün ve hizmette farklılaşmak, yalıtım bilincini yayarak büyümek, beklentilerin üzerinde bir hizmet sunmak için firmamızı Isparta halkının hizmetine açtık.

Mantolama,

Su Yalıtımı,Ses Yalıtımı,

Asma Tavan,Alçı,Dekorasyon,

Boya,Laminant Parke,Alçıpen,

Boardex,İskele Kiralama ve Satış hizmetleri veren firmamız en iyi ve en kaliteli hizmeti vermeye devam etmektedir.

Firmamız ayrıca;Isı kullanımı, teknik altyapı ve yalıtım malzemesi kalitesini gösterecek Enerji Kimlik Belgesi’ni de vermektedir.

Bilindiği üzere; Isı kullanımı, teknik altyapı ve yalıtım malzemesi kalitesini gösterecek ‘Enerji Kimlik Belgesi’ olmadan binaların alım satımı yapılamayacak, kiraya verilemeyecek, elektrik ve su abonelikler dahi alınamayacak. 2 Mayıs’tan itibaren başlayan zorunluluk 2011’den önce ruhsat alınmış binalarda geçerli olacak.

ENERJİ PERFORMANSI A'DAN G'YE KADAR SINIFLANDIRILIYOR

EKB beyaz eşyalara benzer bir şekilde binanın enerji performansını A'dan G'ye kadar sınıflara ayırmıştır. A en iyi performansı, G ise en kötü performansı göstermektedir. Ülkemizde TS 825 standardına uygun olarak ısı yalıtımı yapılan binalar genellikle C sınıfı çıkmaktadır. Yeni yapılmakta olan binalarda ruhsat almak için enerji performans sınıfının en az C olması gerekirken, mevcut binalar için binalarda önemli bir tadilat söz konusu olmadıkça enerji performansı zorunluluğu bulunmamaktadır. "

EV SATILAMAYACAK, KİRAYA VERİLEMEYECEK, ELEKTRİK SU ABONELİKLERİ İÇİN DAHİ İSTENECEK

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile birlikte nasıl ki alım satımlarda tapu müdürlüklerinde DASK belgesi aranıyorsa, 2 Mayıs 2017 tarihinden sonra EKB de aranıyor. EKB olmadan konut satışları gerçekleştirilemeyecek. Yeni kiracının doğalgaz, elektrik ve su aboneliklerini yenilerken de EKB belgesi aranacak. Nasıl ki, DASK belgesiyle depreme karşı nasıl binanın güvenirliğini ölçülüyorsa, EKB ile de binanın ısıtılmasından soğutulmasına kadar tüm verilerine ulaşılmış olacak. Binanın yeni sahibi bu belgeye bakarak enerji maliyetlerini önceden görebilecek.

Bu konuda detaylı bilgi için firmamızla irtibata geçmenizi rica ediyoruz.''ifadelerini kullandı.