Isparta Belediyesi yönetimi, Ak Partinin kendi içindeki çekişmelerden dolayı, CHP'nin Mhp'ye çalışmasından dolayı ve birde Mehmet Aybatılı'nın Aday olarak Balaman'dan oy götürmesi neticesinde 2009 yılında Isparta Belediyesi Yeniden Yusuf Ziya Günaydın'a geçti.

Günaydın 5 yılda imara hazır olan bölgede 18 uygulamasını uzun süre gerçekleştirmeyerek bölgeden çok sayıda arazi sahibi oldu. Isparta'da ve Ulusal basında ayyuka çıkan bu dedikodular sonrası Günaydın çıkarak açıklama yaptı. Günaydın ben buradan arazi aldım evet biraz param vardı birde jipim vardı sattım ve aldım dedi. Isparta kamuoyu bu söylenene ne denli inandı bilinmez.

 Bu olaylar dedikodular sürerken Isparta Belediyesi tarihinde görrülmemiş bir yolsuzluk operasyonu yedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Aile bireyleri mahkeme bahçesinde sık sık görülür oldu. Kayınbirader Ateşgül, Eşi Dilek Günaydın, Kızı Zeynep Günaydın'ın tape kayıtları Usb belleklerle elden ele dolaştı pandortanın gizli kutusunu herkes gördü tüm yolsuzluklar, rüşvet çarkı gözler önüne serildi. Tapelerde en dikkat çeken husus tüm operasyona dahil olan herkesin telefon konuşma dökümlerinin olmasına rağmen 172 yılla çete liderliğinden yargılanan Yusuf Ziya Günaydın'ın tek bir tape dökümü yoktu ortada.

 O tarihte görevde olan FETÖ emrindeki başta emniyet müdürü ve dinleme ekibinin, dönemin valisi Ali Haydar Öner'in bu konuda Günaydın'a tarihi bir jesti söz konusuydu.

Ailenin yaptıkları herkes tarafından zaten biliniyordu da Devlet bunu yeni duydmuş, yeni görmüştü. Ancak sonrasında FETÖ emrindeki polisler ve yargı mensupları Tarihi Isparta Belediyesi yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu olayını sümenaltı ederek, basite indirgeyerek, Aileyi neredeyse mağdur rolüne sokmaya başladılar.

 5 yıl Isparta'da böyle geldi geçti, hiçbir hizmet üretmeyen Isparta Belediyesi yine Günaydın'a altın tepsi ile ikram edilecekti nasıl mı? Şöyle ki; sürecin sonunda Ak Parti Nuri UZAKTAŞ gibi silik ve asosyal bir ismi aday çıkardı. Uzaktaş Isparta'ya gerçekten çok uzaktı. Seçim döneminde 1 tane tape kaydından 1 kez yolsuzluk kelimesinden bahsetmedi. Bu sırada Fetö ile ilk savaş başlamıştı. Durumu çok iyi kullanan Günaydın o dönem Fetö'den büyük destek gördü. Yurtları açmaya koşarak gitti her türlü desteği vereceğim garantisi verdi ve Ak Parti, Yusuf Ziya Günaydın'a 4 bin FETÖ'cü oyuyla yenildi. Evet arada sadece 4 bin oy vardı ve bu oy aşağı yukarı FETÖ'nün Isparta'daki oyuydu.

Yazımda Yusuf Ziya Günaydın Fetöcü falan demeyeceğim, Günaydın asla bir fetöcü değildir ama sağlam bir Ak Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanıdır.

Yani Günaydın'ın hareket mantığı şudur düşmanımın düşmanı dostumdur.

Evet 10 Yıldır Leyleğin ömrü Lak Lakla geçer misali Isparta Belediyesi memurlar tarafından yönetiliyor.

Yeni bir proje, yeni bir fikir, yok. Yusuf Ziya Günaydın'ın kaprislerini egolarını tatmin eden bir bütçe, Zeynep Günaydın'a uğramadan geçemeyen projeler, Dilek Günaydın'ın talimatlarına harfiyyen uyan Personel, Vatandaşın işini umruna takmayan kendi Egemenliğini ilan eden Memurlarla Vatandaşa en büyük ZULMÜ Yusuf Ziya Günaydın yönetimi yapmaktadır. 

Ak Parti kazanmasın diye Yusuf Ziya Günaydın'a destek veren başta Fetöcüler, Chpliler, Mehmet Aybatılı, Hasan Balaman'a oy vermeyin diyen AKP'liler, bu şehrin rakamlar üzerinde 15 yıl, icraatlar üzerinde 50 yıl geri kalmasına sebep oldunuz. 

Bu vebalde size yeter..