Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu eylül ayı olağan toplantısı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Isparta'da yapıldı.

Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu’nda Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkam Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkam Ali Bolat, Burdur Îl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkam Şükrü Başdeğirmen ve BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kumlu Dönem Başkam Antalya Valisi Münir Karaloğlu, eylül ayı toplantısmda alınacak kararların Antalya, Isparta ve Burdur illeri için hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Vali Karaloğlu, ” 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonrasında, en son çıkmış olduğumuz teklif çağrısında kabul edilen projelerin tekrar bağımsız değerlendiriciler sürecinin yeniden yapılmasıyla ilgili karar almıştık ve Kalkınma Bakanlığına göndermiştik.

Bakanlığımızın; tamamının değil prob-lemi olan şirketlerle ilgili teker teker karar alınması konusunda görüşü var, Yönetim Kumlu’nda değerlendireceğiz. Bundan sonraki süreci hep beraber kararlaştırmış olacağız" dedi.

BAKA Yönetim Kumlu’nun Alanya Hamdullah Paşa Üniversitesinin Ar-Ge projesindeki sorunları ile Antalya'da yapılacak 7. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) ve turizme yönelik tanıtım programlarım da ele alacağım belirten Vali Karaloğlu, “Görevlerine son verdiğimiz birim başkanlan ile koordinatörlüklere vekil atanması ve yeniden bugün kalan arkadaşlarla ilgili de bir değerlendirme yapacağız.

Süreç devam ediyor, bütün kumullarda hain FETÖ terör örgütüne mensup çalışanların ayıklanması süreci bizim ajansımızda da devam ediyor. Daha önce 13 çalışanla yollarımızı ayırmıştık. Bugün değerlendirmemiz olacak ve değerlendirme sonucunda karara varmış olacağız" dedi.