Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinden çok sayıda abla çıkmasının yankıları hala devam ederken, gizli  FETÖ'cülerin kurumda estirdikleri bahar havası gergin anlar yaşatırken psikolojik savaşlara da yol açıyor. 

Açığa alınan ve FETÖ üyesi olduğu iddia edilen bazı Kur'an Kursu Öğreticilerinin, kurumda soğuk kanlı tavırları ve tüm bu yaşananlara inat öz güven patlaması yaşamaları dikkatlerden kaçmıyor. Haber sitemize  ulaşan bilgilere göre, FETÖ ile mensubuyetine binaen açığa alınan ve soruşturması devam eden bazı Kur'an Kursu Öğreticileri, kurumda terör estirircesine yapılan teftişlere meydan okuduğu belirtiliyor. 

"Sabredin yakında çıkacaksınız" telkinleri ile şarlatan sahiplerinden aldıkları murşitlik vaadleri, FETÖ militanlarını dopinkledi. Pensilvanya'dan aldıkları vitaminle kendilerine gelen FETÖ'cülerin bu güçle hırslandıkları gözleniyor. 

Kendilerinden son derece emin ve pervasız tavırları ile müftülük personelini  bile çileden çıkaran ve hala Diyanet'e olmaya devam eden bazı  ballı Kur'an Kursu Öğreticilerinin hak arayışında kullandıkları üslubsuz çıkışları camiayı şaşırtmaya devam ediyor. 

FETÖ'nün koyu ABLA'ları olduğu düşünülen ve hala görevden ihraç edilmeyen bununla birlikte soruşturması devam eden söz konusu Kur’an Kursu öğreticilerinin zaman zaman aldıkları güvenin etkisi ile tehditvari söylemlerde bulunduklarıda gözlerden kaçmıyor. 

Tek bir FETÖ'cü ablaya bile tahammülü kalmayan Diyanet'in, bu yapılanmaya karşı tutumunun net ve kararlı olduğu görülüyor. Fetullahçı Terör Örgütünün, kadın yapılması ile kurumu bir hayli meşgul eden ve ihraç edilenlerin yanı sıra soruşturması devam eden FETÖ ablalarını tek tek deşifre eden Diyanet,  kurumda  kimliğini gizleyen kamufle ABLA'ları da çözmeye devam ediyor. Kripto olduğu söylenen bazı Kur'an Kursu Öğreticilerinin ve uzantılarının tespit edildiği hassas Komisyonlarla  soruşturmalar devam ediyor. Öz güveni Pensilvanya'dan gelen ballı Kur'an Kursu Öğreticilerinin ihraç edilenlerden geriye kalanlarının ise, eli kulağında...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bu kanlı terör örgütü ile insiyakı ve irtibatı olan hiç personele yer verilmeyeceği Başkanlıkça her fırsatta vurgulanırken, ütopyadan uyandırılmayan FETÖ militanları er geç kurumdan arındırılacaktır.


 

Kaynak: Dinihaberler.com