DEVLET, ISPARTA EMNİYETİNDEN ÖZEL BRİFİNG İSTEDİ

Isparta'da gerek FETÖ'nün 17-25 Aralık Darbe girişimi,gerekse de 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından örgüte yönelik önemli ve büyükoperasyonlar gerçekleştiren Halil Altan'lı Isparta Emniyet Müdürlüğü'nünbaşarısı, ülke genelinde dikkat çekti.

Kamuyounda örgütün en etkili olduğu ilk 10 il arasındagösterilen Isparta'da Altan'ın göreve başlamasının ardından büyük ve etkilisoruşturmalar gerçekleştirildi. Örgütün akademik üssü olan nitenletirilen veörgütün kara kutusunun deşifre edildiği operasyonlarda aralarında eski SDÜRektörü Hasan İbicioğlu ile çok sayıda akademisyen tutuklandı, örgüte finansaldestek sağlayan çok sayıda iş adamı da yakalandı. Örgüte paravan şirketlerlemilyonlarca liranın paravan şirketlere aktarıldığını deşifre eden Isparta EmniyetMüdürlüğü ekipleri, örgütün finansal kaynaklarına da darbe üstüne darbe vurdu.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardındandan Türkiye'de en etkinmücadeleyi gerçekleştiren ekipler, darbe girişiminden henüz saatler sonra darbegirişimine katılan iki generali gözaltına aldı, Bu şekilde darbe girişimineilişkin soruşturmalar ilk kez Isparta'da başlanıldı ve ilk yüksek rütbeligözaltı ve tutuklamalar Isparta'da gerçekleşti.

Isparta'nın FEtÖ'ye karşı gerçekleştirdiği başarılıçalışmalar devletin zirvesinin de dikkati çekti. Ankara'dan gelen talep üzerineIsparta Emniyet Müdürlüğündeki bazı şubelerden oluşan ekip, Devlet DenetlemeKurulu ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde brifing verdi, gerçekleştirilenoperasyonların detayları yetkilerle paylaşıldı.