FETÖ/ PDY’na ''Himmet'' adı altında finansal destek sağladıkları iddiası ile gözaltına alınan IYAŞ Başkanı Bahattin Şenol, işadamı Melih Bozal, Mehmet Ali Işık, Mustafa Yaşar Sarman, Hasan Telli, İrfan Boztepe, Mehmet Tokay ve Mustafa Karatuğ dün tutuklandı. İşadamı A.S. ise Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile serbest bırakıldı. Belediye Meclis Üyesi S.G. ise adli kontrol koşulu ile Yargı tarafından serbest bırakıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) ''Himmet'' adı altında finansal destek sağladıkları iddiası ile gözaltına alınan 37 işadamının işlemleri devam ediyor. Yargı karşısına çıkarılan 10 işadamından 8’i tutuklandı. 1’i Cumhuriyet Savcılığı, 1’i de Mahkeme kararı ile serbest bırakıldı.

Emniyet Teşkilâtı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün 13 Ekim 2016 Perşembe günü başlattığı operasyonda yeni sürece girildi.

37 işadamının Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanıyor.

17 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen işadamı A.S. serbest bırakıldı.

Mahkeme, Belediye Meclis Üyesi S.G. için ise adli kontrol koşulu ile serbest bırakma kararı verdi.

8 İŞADAMI TUTUKLU

Mahkeme, Isparta Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (IYAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, işadamı Melih Bozal, Mehmet Ali Işık, Mustafa Yaşar Sarman, Hasan Telli, İrfan Boztepe, Mehmet Tokay ve Mustafa Karatuğ ''Himmet'' adı altında FETÖ/ PDY'na finansal destek sağladığı iddiasıyla tutuklama kararı verdi.

HİMMET OPERASYONU

Emniyet Teşkilâtı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü 13 Ekim 2016 Perşembe günü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) ''Himmet'' adı altında finansal destek sağladıkları iddiası ile operasyon başlatmıştı. Operasyon kapsamında 37 işadamı gözaltına alınmıştı.