Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Orkun Yıldırım, "Askeri hastanelerinin devir işlemlerinin ardından hem vaka dağılımı hem de iş birliği açısından çok iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Hem vatandaşın hem çalışan personelin hem de bakanlığın memnuniyeti bu noktada üst seviyededir." dedi.

Yıldırım, Isparta Askeri Hastanesi iken, Sağlık Bakanlığına devrinin ardından Isparta Devlet Hastanesi Şehit Yunus Emre Ek Hizmet Binası ismini alan hastaneyi ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığına bağlanma ile birlikte 26 ilde toplam 32 hastane ve 1 Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığının Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Devralınan hastanelerin çok büyük hizmetler vereceğini düşündüğünü dile getiren Yıldırım, söz konusu hastanelerde Sağlık Bakanlığının sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında birçok iyileştirmesinin olacağını kaydetti.Askeri hastanelerinin devir işlemlerinin ardından sağlanan hizmetlere vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Yıldırım, "Askeri hastanelerinin devir işlemlerinin ardından hem vaka dağılımı hem de iş birliği açısından çok iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Hem vatandaşın hem çalışan personelin hem de bakanlığın memnuniyeti bu noktada üst seviyededir.Bakanlığımız bu hastanelerin hızlı bir gelişimi sağlamak için yoğun bir çaba sarfediyor." dedi.

Yıldırım, devralınan hastaneleri donanım ihtiyaçlarının giderilmesi için her türlü desteğin verildiğini sözlerine ekledi.

KAPATILAN SİDRE GÜL BAHÇESİ DİYALİZ MERKEZİNİN 180 HASTASI VARDI,İLGİLENEN YOK!


Diyaliz hastaları keşke kapatmak yerine devretselerdi dediler

FETÖ ile irtibatlı özel diyaliz merkezinin kapatılması sonrasında buradan hizmet alan 180 böbrek hastası diğer hastanelere dağıtıldı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle Devlet Hastanesi'nde gece 03.00'te diyaliz seansı uygulandığı öğrenildi.
 
15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen terörist darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü ile irtibatlı kişi ve kuruluşlara yönelik operasyonlar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, Isparta'nın tek özel diyaliz merkezinini ruhsatını FETÖ irtibatlı olduğu gerekçesi ile iptal etti. Bu merkezden hizmet alan 180 böbrek hastası ise Tıp Fakültesi, Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

DİYALİZDE YOĞUNLUK

Edinilen bilgilere göre, özel diyaliz merkezinin kapatılması nedeniyle buradan hizmet alan 180 böbrek hastası SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Isparta Devlet Hastanesi, Uluborlu ve Sütçüler Devlet Hastaneleri'ne yönlendirildi. Mevcut diyaliz hastalarının üzerine yeni hastalar da gelmesi üzerine bu merkezlerde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Öyle ki Isparta Devlet Hastanesi'nde gece 03.00'a kadar seans randevusu veriliyor.

HASTA VE HASTA YAKINLARI DURUMDAN RAHATSIZ

Hastalar ve hasta yakınları bu diyaliz merkezinin iyi olduğunu, bakım konusunda rahat olduklarını ve ulaşım yönünde kolaylık olduğunu söylediler. 
Keşke yetkililer burayı kapatmak yerine bir başka birine devretselerdi, bizler burada devam etseydik,şu an gerçekten zorluk çekiyoruz düzenimiz bozuldu dediler.

Ayrıca hastalar damdan düşenin halini damdan düşen anlar, yetkililerin  bizim gibi hastası olsa bizi anlarlar,bizler hassas hastalarız çok dikkat edilmesi lazım diye sitem ettiler.

TIP'A DEVLETTEN TAKVİYE

  Öte yandan SDÜ'de gerçekleştirilen FETÖ operasyonları sonucunda Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Nefroloji ve Endokrinoloji Kliniklerinde doktor sıkıntısı yaşanıyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Vali Şehmus Günaydın'ın talimatı ile Tıp Fakültesi hastalarının mağdur olmaması için SDÜ'ye bir nefrolog bir de dahiliye uzmanı görevlendirmesi yaptı.