Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aralarında eski Isparta Valisi Mehduh Oğuz ve eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 52'si tutuklu, 130 sanığın yargılandığı davada 2. mahkeme 7 Kasım 2016 Pazartesi günü başlıyor.

İlk Duruşmaya, aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu, eski Rektör yardımcıları Prof. Dr. Şakir Şahin, Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 52 tutuklu sanık ile 64 tutuksuz sanık katıldı.

İlk mahkemenin tamamlanmasının ardından tutuksuz olarak yargılanan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkında yakalama kararının çıkmasının ardından tutuklanarak Isparta cezaevine konuldu. Bu mahkemeye eski Vali Memduh Oğuz’da katılacak.

Bir önceki mahkeme yaklaşık 2 hafta sürmüştü.