Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu için kapatılan Okul Yurt ve Derneklerin arasında bir hata sonrası Isparta Hayırlar Vakfı kapatılmıştı.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle yüzlerce dernek, sendika, vakıf, yurt ve okulun kapısına kilit vurulmuş, bir hata sonrası Türkiye'nin çeşitli illerinde nadiren rastlanan bir durum olarak ilimizdede Hayırlar Vakfı kapatılmıştı.

O Dönem Isparta’da ise 3 özel okul kapatılırken, bugün şok bir gelişme yaşanmış, Isparta Hayırlar Vakfı’da FETÖ/PDY örgütüyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı. 

HAYIRLAR VAKFI BAŞKANI İTİRAZ ETTİ

Gelişmelerin ardından Hayırlar Vakfı bir açıklama yaptı. Bu gelişmelerle Vakfın kesinlikle alakası yoktur diyen yetkililer, yaptıkları araştırmalar neticesinde yurt  genelinde bazı illerde bu şekilde isim karışıklığının olduğunu yakın illerden Burdur'da da benzer bir karışıklığın olduğunu, bu nedenle, gerekli tüm idari birimlere itiraz başvuru yaptıklarını, Vali Şehmus Günaydın'ın konuyla ilgili devreye girdiğini, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılacağı ve karışıklığın kalıcı olarak düzeltileceği açıklanmıştı.

BUGÜN YAYINLANAN KHK İLE HATA DÜZELTİLDİ

9 Sayılı KHK'de yer alan Isparta Hayırlar Vakfı'nın, kapatılma işlemi iptal edilerek tüm hakları geri aide edildi.

 (9) sayılı listede yer alan vakıflar ve ekli (10) sayılı listede yer alan dernekler, 6749 sayılı Kanunun eki (I) ve (III) sayılı listelerin ilgili sıralarından çıkarılmıştır. 6749 sayılı Kanunun 2 nci maddesi hükümleri bu fıkra kapsamında yer alan kurum ve kuruluşlar bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte 23/7/2016 tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılır. Buna ilişkin işlemler ilgisine göre İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı veya Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilir.