Yalvaç Belediye Meclisi, FETÖ soruşturmasında tutuklanan 2 meclis üyesinden savunma isteme kararı aldı.

Yalvaç Belediyesi'nin kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya, FETÖ soruşturmaları kapsamında geçen ağustos ayında tutuklanan MHP'li İsmail Özyurt ile ekim ayında tutuklanan bağımsız Nuh Murat Sarıoğlu dışındaki tüm üyeler katıldı.

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün yönettiği oturumda 7 gündem maddesine 3 madde daha eklenmesi teklif edildi. Bu tekliflerden biri de FETÖ soruşturması kapsamında Isparta E tipi Cezaevi'nde bulunan 2 üyenin savunmalarının alınması konusu oldu. Söz konusu teklifte toplantılara katılamayan her 2 üyenin FETÖ soruşturmasından dolayı tutuklu bulunmaları nedeniyle savunmalarının alınması konusunda karar alınması teklif edildi. 

Başkan Tütüncü, FETÖ soruşturmalarından dolayı haklarında yasal işlem yapılan meclis üyelerine yönelik henüz bir uygulama olmadığı için üyelikten düşürülüp düşürülmemesi konusunda herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. Başkan Tütüncü, "Bu konuda yaptığımız araştırmada Kanun Hükmünde Kararnameye göre valilerin bu soruşturmadan dolayı tutuklanan meclis üyeleri yerine atama yapabileceği, belediye başkanları için İçişleri Bakanlığı'nın atama yapacağı belirtiliyor. Biz de bu 2 üyenin düşürülüp düşürülmeyeceği konusunda bir karar almadık. Bu nedenle savunmalarının alınarak durumun savunmaları ile birlikte valiliğe intikal ettirilmesi konusunda bir düşünce ortaya atıldı. Bu gündem maddesini o nedenle ilave edelim diye imzaya açtık" diye konuştu. 

Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından önerge oybirliğiyle kabul edilerek gündeme ilave edildi. Daha sonra yapılan görüşmelerin ardından madde oybirliğiyle kabul edilirken, alınan karar tutuklu bulunan meclis üyeleri İsmail Özyurt ve Nuh Murat Sarıoğlu'na tebliğ edilerek savunma istenecek.
 
Meclis oturumu gündemde yer alan maddelerin görüşülmesiyle sona erdi. Belediyenin 2017, 2018 ve 2019 yılları tahmini bütçesine ilişkin komisyonun çalışmasını tamamlaması ve raporunu sunması için süre verilmesi ve raporun görüşüleceği ikinci oturumun ise 16 Kasım'da yapılması kararlaştırıldı.