İşte yaşananlar

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından açılan davada aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48'i tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.
    

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanıkların sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı. 
 
Duruşmada eski SDÜ Rektörü İbicoğlu, eski rektör yardımcıları Talip Türcan, Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan ve Özcan Pınarcı, örgütün sözde "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da aralarında olduğu 48 tutuklu sanık ile tutuksuz bazı sanıklar hazır bulundu. Tutuklu sanık eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı.
 
Duruşmada mahkeme heyeti dün başlanan HTS kayıtlarının okunmasına devam etti, sanıklardan telefon görüşmelerini  hangi amaçla yaptıkları soruldu.
 
Savunması sorunlardan da eski Isparta Valisi Oğuz, valilik görevi boyunca devletin telefonunu değil, şahsi cep telefonunu kullandığını, Isparta’ya geldiğinde de cep telefon numarasını herkesle paylaştığını savundu. 
 
Davada sanık olanlarla ilgili görüşmelerini de açıklayan Oğuz, HTS  raporunda 265 kez görüştüğü belirtilen eski SDÜ rektörü davanın tutuklu sanığı Hasan İbicioğlu hakkında "Bana saygısızlık yapmamış benden 20 yaş küçük biri. Üniversite şehir bütünleşmesini sağladık. Kendisi benim valilik yaptığım dönmede üniversitenin rektörüydü” savunması yaptı. 
 
Oğuz, tutuklu sanık Bedri Ayhan'ı da Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki görevi nedeniyle aradığını iddia etti.
 
Oğuz, tutuklu sanık Talip Türcan ile de ilahiyata merakında dolayı görüştüğünü, tefsir konusunda kendisiyle görüş alıverişinde bulunduğunu öne sürdü.
 
 
Duruşma yarına ertelendi