Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ( FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ve eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 49'u tutuklu, 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan eski SDÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı, savunmasında devlete ve millete bağlı olduğunu,31 yıldır devlete hizmet ettiğini belirterek, FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmedi.

Örgüt adına para topladığı iddia edilen Yüksek Öğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneği'nin FETÖ'cü olduğunu bildiğini belirten Irlayıcı, üniversitede düzenlenen bahar şenliklerinin bu dernek tarafından organize edildiğini, eski Rektör Hasan İbicioğlu'nun bu derneğe üniversitedeki kantin işletmecilerinden para alınması talimatı verdiğini anlattı.


Irlayıcı, işletmecilerden alınan paranın dernek hesabına yatırılmasının da eski Rektör İbicioğlu'nun talimatıyla yapıldığını iddia etti.


Üniversitede örgüt yapılanmasına ilişkin konuşan Irlayıcı,"Üniversitede ilan kişiye özel yayınlanıyordu. Yani önceden alınacak kişiye göre ilana çıkılıyordu. Bu ilanların hepsi de dönemin Rektör Yardımcısı Numan Tamer'in elinde geçiyordu. Kimi almak istiyorlarsa onu alıyorlardı. Bu rektörün yaptığı bir şey, benim görev alanım değil." dedi.

İbicioğlu'nun örgütün desteği ile rektör seçildiğini ve seçildikten hemen sonra örgüt adına kadrolaşmaya gittiğini öne süren Irlayıcı,"Rektör, göreve seçildikten sonra Gülen cemaatine yakın olan kişilerle kadrolaşmaya gitti. Bu kişiler Gülen cemaatine mensuptu. Gülen cemaatinin onayı olmadan kimse alınamazdı." diye konuştu.

-"İbicioğlu'nun Gülen ile görüştüğünü herkes konuşuyordu"

Irlayıcı, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kantini'nin o zamanki Yüksek Öğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneği'nin başkanı olan tutuklu sanık Adem Demiralay'a devredilmesi yönünde İbicioğlu'ndan talimat aldığını ancak kendisinin sadece Demiralay'ı kantin işletmecisi Süleyman Eryılmaz ile görüştürdüğünü anlattı.


Rektör İbicioğlu ve rektör yardımcılarının ABD'deki bir üniversite ile iş birliği için söz konusu ülkeye gittiğini anlatan Irlayıcı,İbicioğlu ve diğerlerinin örgüt elebaşısı Fetullah Gülen ile görüştüğünün,ziyaret sonrası üniversitede herkesçe konuşulduğunu kaydetti.


Irlayıcı, ayrıca eski Genel Sekreter Aziz Bayrak'a İbicioğlu'nun mobbing uygulandığını da anlattı.