İyi bir siyasetçi, bürokrat, hatta gazeteci geleceği görebilendir... Bundan 10 yıl öncesinde düşündüğüm ve  yet- kililere ilettiğim husus bugün hayata geçiriliyor. ‘Geç olsun ama güç olmasın’ sözünü bir teselli kabul ederek konuya girmek istiyorum.
bundan 10 yıl öncesinde Ispartanın geleceği ile ilgili düşüncelerimi ilin siyasetçileri ile bürokratları ile birçok ortamda paylaştım.

İletişim çağında bir şehrin tanııtmı ve reklamı o şehrin geleceği açısından çok önemlidir. Bu düşünceden yola çıkarak Isparta’nın tanıtımı için vakıf ya da dernek kurulması fikrini ortaya attım (Bu konuda şahitlerim vardır). Isparta’nın tanıtım CD’si üç dilde yapılacak ve bu tanıtım CD’leri dünyadaki tüm iletişim kuruluşlarına gönderilecekti!...

benim o günkü düşüncelerimi bugün BAKA hayata geçirmeye başladı. Demmekki BAKA olmasa bu düşüncem belki bir 10 yıl daha ertelenecekti. Neyseki BAKA diye bir kurum çıkıyor ve ve benim 10 yıl önce düşündüklerimi hayata geçiriyor.
 

 Yine bundan 3 yıl önce ‘iş dünyası’ adı altında yaptığım bir çalışma sırasında İGSİAD Başkanı rahmetli Rıfat ÖZDEMİR Isparta ekonomisini ve Ispartanın önde gelen isimlerinin ilimiz ile ilgili düşüncelerinin yer aldığı bu derginin ingilizce de yayınlanmasını istemişti.....

Neden diye sorduğumda, o dönemde Çinlilerin, Türkiyeye yatırım yapma düşüncesinde olduklarını ve kendilerinin de Çine gideceklerini, bu nedenle böyle bir dergiyi ingilizce olarak takdim etmelerinin Ispartayı tanıtım açısından önemli olduğunu vurgulamıştı.... Sayın Özdemir’in bu düşüncesi ve isteğini maalesef yerine getiremedik ama o gün sayın Özdemir’in bu düşüncesine katıldığımı hatta bu konuda gerekli olan araştırma ve girişimi yaptığımı çok iyi biliyorum. Bizim o günkü düşüncemizi bugün internetteki veb sayfasında gerçekleştiren ve Ispartayı dünyaya ingilizce olarak tanıtan yine BAKA olduğunu görüyoruz. Aklın yolu bir, geleceği görebilen darecilerin olması ve düşüncelerini hayata geçirmesi Ispartanın geleceği  açısından çok önemli.


 Isparta’nın kent konseyine, proje ofisine, kanaat önderine ihtiyacı olduğunu hep söyledik durduk ama gerçekleştirme noktasında maalesef bir araya gelemedik. Girişimcilik ve yatırımcılık ruhunun olmadığını, şirketleşme ve birleşmede güven duygusunun azaldığı Isparta’da teşhisi koyan ve reçeteyi yazanlara hadi birleşelim dediğimizde geri adım attığını herkes biliyor.
 

Uyuyan güzel Isparta’da çoğrafi özelliklerimizi, güzelliklerimizi ve dinamiklerimizi hayata geçirmek için bir tek şeye ihtiyacımız var o da...

GÜVEN-İŞBİRLİĞİ VE ISPARTA SEVDASI....

Saygılarımla