EĞİRDİR ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI GENCAY VE ŞENGÖL, EĞİRDİR PARLAMENTOSUNU, TARHAN’A DEĞERLENDİRDİ…

    GENCAY   -----------------
•  BU PARLAMENTODA; ÇEŞİTLİ KESİMLERİN VE FARKLI RENKLERİN BİR ARAYA GETİRİLMESİ,ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARIDIR.
• MODERATÖR EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYORDU…
• EĞİRDİR İÇİN, ÖZMERAL’İN İCRAATLARINI ELEŞTİRMEDİK.
• EĞİRDİR’İN SORUNLARI; NE SADECE KAYMAKAMIN,NE DE SADECE BELEDİYE BAŞKANININ SORUNLARIDIR. BU SORUNLAR, TÜM EĞİRDİR’LİLERİN SORUNLARIDIR. HERKES,ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK.
• ÜST KOMİSYONUN OLUŞUMUNDA EKSİKLİKLER VAR. ACELEYE GELDİ. 15 GÜN SONRA, KOMİSYON DAHA KALICI OLACAK ŞEKİLDE DÜZENLENECEK…
• ÜST KOMİSYONDA; KONULARA HAKİM OLACAK TURİZMCİ VE SAĞLIKÇILARIN MUTLAKA OLMASI ŞART.TURİZMİ OLMAYAN BİR EĞİRDİR DÜŞÜNÜLEMEZ !!!
• SONUÇ : İYİ BİR TOPLANTI OLDU.

ŞENGÖL  :
 
• DAHA ÖNCE,YÜZLERCE DEFA DİLE GETİRİLEN ŞEYLER,BİR KEZ DAHA GÜNDEME GELDİ…OLAN HİÇ BİR ŞEY YOK !!!
• BENİM, O TOPLANTIDAN ÖĞRENDİĞİM TEK BİR ŞEY VAR : “ MİLLETVEKİLLERİMİZİN SÖZÜNE İNANMIYACAK MIŞIZ !!!” KİM SÖYLER BUNU ?!!!
• YENCEK AŞ, BUĞUNDAN BELLİ OLUR…

                                       
            6 Aralık 2010 Pazartesi  akşamı, EĞİRDİR PARLAMENTOSU’nun ilk genel kurul toplantısıyla Eğirdir, yakın tarihinin dönemeçlerinden birine daha,bir kilometre taşını dikerek, tarihe tanıklık ediyordu…

             Tarihe tanıklık eden 200 kişi, yeniden doğuşun,silkinişin,titreyerek kendine gelişin tadına varıyor,vatandaş olmanın bilinciyle,DEMOKRATİK BİR OLGUNLUK göstererek, EĞİRDİR PARLAMENTOSU’nun ilk oturumuna katılarak, 2023 Eğirdir’ine merhaba diyordu…
                                                         ***
      Bu toplantıya,Eğirdir Belediye Başkanlığı yapmış iki isim de katılmıştı. Üç dönem Başkanlık yapmış Ömer ŞENGÖL ile, bir dönem Başkanlık yapmış Tacettin GENCAY.

İki eski Başkanla konuşarak, EĞİRDİR PARLAMENTOSU’nu değerlendirmelerini istedik…GENCAY, toplantıda bir konuşma yapmış, ŞENGÖL ise,verilen aradan sonra toplantıdan ayrılmıştı.
 

İşte virgülüne dokunmadan, iki eski Başkanın değerlendirmeleri :

GENCAY:

• Eğirdir’in öncelikli problemleri ele alındı bu toplantıda. Yani;
• Elmacılık,Turizm,Hastanemiz,Üniversite –Yüksek Okul,Milli Eğitim, Dağ Komando Okulunun esnafa etkisi ve Asker-Esnaf ilişkisi…
• Alış-verişlerin Eğirdir değil de Isparta ve civar illere kayışın sebep ve sonuçları…
• Gölümüzün acıklı ve üzücü durumu
• Kovada Gölü ve Kovada Kanalının nasıl temizleneceği ve nasıl kurtulacağı…
• EĞİRDİR ARITMA TESİSİ
• Oluklacı konusu
• Ulusal ve Uluslar arası yarışmalar ve Festivaller…

                                                    ***
      Şimdi sıkı durun ve GENCAY’a kulak verin…Bakın,neler diyor:
“  Eğirdir’in tek eksiği; Birlik ve beraberliğini sağlayamamış olmasıdır.Başta Kaymakam ve Yerel Yöneticiler,önce bunu sağlayacak. Bu toplantıya 200 kişi davet edilmiş ama,katılım 150 kişi.
     Bu toplantıda görüldüğü gibi, çeşitli kesimlerin ve değişik renklerin bir araya getirilmesi,çok büyük bir başarıdır. Moderatörün olmayışı,bir eksiklikti. Ve bu boşluk yüzünden,ÖZMERAL toplantıyı,soru-cevap formatına sokuyordu ki, bu da toplantının formatına uygun değildi.
                                                   ***
    Saat 19.30’da başlayan toplantıya, saat 21.00 sularında “ARA” verildi. Verilen bu aradan sonra, toplantıya kaldığı yerden devam edildi…Ama, bir de baktık ki; verilen bu arada,toplantıya katılanların yarısı gitmiş.
    Eğirdir’in sorunlarının çözümünde, ( 5 ) maddelik bir çözüm Paketini, hemen uygulamaya sokmak gerekiyor…Bunlar, şöyle sıralanabilir :
   1 )  Devletin çözeceği problemler…
   2 )  Siyasilerin çözeceği problemler…
   3 )  Kaymakam Beyin,Kaymakamlık imkanlarıyla,Makamın çözeceği problemler…Örneğin; Eğirdir-Bademli-DAVRAS Yolu.
   4 )  Belediye’nin kendi imkanları ile çözeceği problemler…
   5 )  Halkımızın,birlik-beraberlik içerisinde,YEREL YÖNETİM’le birlikte çözebileceği işler…Örneğin; Fakültemiz ve Yüksek Okulumuz için gerekli olan FİZİKİ MEKANLAR’ın yaratılması…YÖK’e gidilecekse, bir HEYET’le gidilmesi ve siyasilerin devreye sokulması…”

                                                 ***
      …Ve bakın. Sayın GENCAY nasıl devam ediyordu:
     “…Benim bu konuşmam,Kaymakamın çok hoşuna gitti…Eğirdir için,mevcut Belediye Başkanının icraatlarını eleştirmedik.Bu sorunlar; ne sadece Kaymakamın ve ne  de sadece Belediye Başkanının sorunları….Bu sorunlar; tüm Eğirdir’lilerin sorunlarıdır…Herkes,elini taşın altına koyacak…
       Üst Komisyonun oluşumunda, eksiklikler var.Aceleye geldi. 15 gün sonra yapılacak olan bir sonraki toplantıda, KOMİSYON daha kalıcı olacak şekilde düzenlenecek…Konularına hakim TURİZMCİ ve SAĞLIKÇI, mutlaka Komisyonda olmalıdır…
      Sonuç olarak; İYİ BİR TOPLANTI OLDU…”


                ŞENGÖL :

       …Ve işte Ömer ŞENGÖL’ün değerlendirmeleri:
   “  Olan hiçbir şey yok!!! Daha önce, yüzlerce defa dile getirilen,söylenen şeyler, bir kez daha gündeme geldi. Benim, o toplantıdan öğrendiğim tek bir şey var: “Milletvekillerimizin sözüne inanmıyacak mışız !!!”
       Kim söyler bunu?!!!
       Seçimden önce; “Biz iktidarız,her şeyi yaparız…” diyenler, şimdi GAYIP !!!
Yencek aş, buğundan belli olur. Ben baktım, yencek hiçbir şey yok,yapılacak bir şey yok !!! Binlerce defa konuşuldu bunlar…Onun için,toplantıdan erken ayrıldım. Zaten bana toplantı haberi, toplantı saatinden, iki saat önce bildirildi. Kaymakamlığın yazılı davetiyesi, Benzinliğe bırakılmış,Birader telefon etti,öyle haberim oldu.”

                                                      ***
 İşte böyle…İki eski Belediye Başkanı ve iki kritik…Yorum sizin…