15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan ÇAPAN 15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada;
“15 Temmuz yeni bir çağın başlangıcı, Ayasofya ise bunun taçlandırılmasıdır.

Biz iki olayı birbirinden farklı görmüyoruz. 15 Temmuz da bu necip Millet demokrasiye sahip çıkıp, meşru hükümeti darbecilere yedirmedi. Halkın iradesi , metaneti ve cesareti ile darbe girişiminin başlangıcı kutlu direniş, devamı diriliş ve ilerisi yükseliş olmuştur.
Şayet 15 Temmuz'da darbe başarılı olsaydı, hainler emellerine ulaşsaydı, şuan ülkemizi ne meşru bir hükümet yönetecek ne de bizler özgür olabilecektik. Belki de Kadim mabet Ayasofya müzelikten çıkartılıp Kilise'ye döndürülecekti.

 Öyle ki : "Haçlıların ülkenizi işgal etmesi çok tehlikeli bir durum değildir. Onlar sizin kadınınıza , kızınıza ilişmezler..." diyen alçak bir fetö lideri varken bunun olmaması için hiç bir sebep aranmamalıdır. 

15 Temmuz son çeyrek asırda Milli birlik ve beraberliğimizin en canlı en kanlı ve en şanlı göstergesidir. Farklı bir kurtuluş savaşıdır. 15 Temmuz'u unutmaya, unutturmaya, gölgelemeye ve sıradanlaştırmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz.

 O gün halkın dediği olmasaydı, O gün Ülkenin Lideri Recep Tayyip ERDOĞAN esir alınsaydı,
devletin kılcal damarlarına kadar sızmış olan vatan hainleri galip gelseydi. bu gün Ayasofya'da çan sesi dinliyor olabilirdik.
Bir Lider yürüdü ölüme doğru 15 Temmuz'da ve necip milletimiz arkasından yürüdü.
Demek ki "Kefenimizle çıktık biz bu yola" derken hamasetten nutuk atmak değil gerçek bir yiğitlik olduğunu dünya da görmüş oldu.
 Devletimizin içindeki habis urlar temizlendikçe, ülke ayağa kalkmaya başladı, bir millet benliğine dönüyor, Peygamber ocağı hakkıyla yönetiliyor ve destanlar yazılmaya başlanıyordu.
Kısacası özüne dönen Milletimiz 15 Temmuzla Şahlanmış, Ayasofya ile taçlanmış ve yeni bir çağ açılmıştır.
Bu vesile ile bir kez daha vatan için can veren tüm şehitlerimizi Rahmetle, tüm gazilerimizi de minnetle anıyoruz.
Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti Kadim Mabet Ayasofya'yı Cami olarak tekrar ibadete açan ve asırların bedduasını üzerimizden kaldıran Danıştaya ve asıl Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a teşekkürü bir borç biliyoruz.
Rabbim Devletimizi ve Milletimizi Muvaffak ve Muzaffer eylesin.
15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma günümüz kutlu olsun...” diye konuştu.