Ayrıca yeni düzenlemeye göre, otomobil satılması, satışından vazgeçilmesi veya araç teslim belgesinin süresinin sona ermesi durumunda satış ilanı üç gün içinde kaldırılacak. İnternet ortamındaki mağazanın adı olarak reel işletme adının kullanılması gerekecek.

Yeni düzenlemeye tarafından ekspertiz raporu satışın yapıldığı tarihten önceki 7 gün içinde alınacak. Taşıtın reel durumuna aykırı ekspertiz raporu düzenleyen işletmeler, uyarıya karşın tekrar tutarsız rapor hazırlarlarsa tatminkarlık belgeleri TSE kadar iptal edilecek. Bu işletmelere 2 yıl boyunca benzer konuda tatminkarlık belgesi verilmeyecek. Vasıta alım satımı için meslek yapan işletmelere yetki belgesi verilmesinde aranan koşullar arasına, meslek odası ve ücret kayıtları ile meslek yeri açma ve alıştırma ruhsatındaki iştigal konuları arasında ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinin bulunması gerektiği de eklendi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine kadar ikinci el vasıta alım satımı yapan işletmeler mesleki tatminkarlık belgesinin aranmayacağı hâller dıştan, belgesi olmayan kişileri pazarlama ve satmak personeli olarak çalıştıramayacak. İşletmelerin yükümlülükleri arasına, ticari etkinlik esnasında ahlaka yerinde, adil ve içten davranılması, hukuka aykırı davranışlarda bulunulmaması, alım-satımı etkileyecek bilgilerin gizlenmemesi ve kişilerin ahlak olmayan uygulamalara teşvik edilmemesi de eklendi. Hem yol ve kaldırım gibi iki taraflı tatbik alanlarının taşıt teşhir alanı olarak kullanılmaması da işletmelerin bir öteki yükümlülüğü olacak.

2. el oto satışına yeni düzenleme #3 Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur