AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Kültür Merkezi binasının değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Kültür Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı ayrı ayrı iken, 1993 yılında Ispartama iyi gelir diye düşünülerek temeli atılan, gördüğünüz üzere bu halde 25 yılını atıl olarak tamamlama şerefine nail olan, hep müjdeler bekleyen, Kültür merkezimize neden hâl hatır sormuyoruz ki.

Kültür Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı ayrı ayrı iken, 1993 yılında Ispartama iyi gelir diye düşünülerek temeli atılan, gördüğünüz üzere bu halde 25 yılını atıl olarak tamamlama şerefine nail olan, hep müjdeler bekleyen, Kültür merkezimize neden hâl hatır sormuyoruz ki.

Beldiyeye ‘alın ilgilenin’ dedik dönüp bakmadı, Turizm Müdürlüğü yeni binasını yapmadan önce ‘burayı tamamlayın burası olsun, hem kendi malınız hem de atıllıktan kurtulsun’ dedik. Zamanın Kültür Turizm İl Müdürü ilgilenmedi dönüp bakmadı bile. Defterdarlık bina yapmak için yer arıyordu, Özel İdarenin içine göz dikmişti, ‘burası hastane için ileride daha uygun projeler üretilebilir. Buraya atıl olan Kültür merkezine buyurun’ dedik ilgilenilmedi.

Spor lisesi ile güzel sanatlar lisesi aynı okulda sıkış depiş okumaya çalışıyorlar ‘ayıralım burasını güzel sanatlara değerlendirelim’ dedik nedense fikrimiz pek ilgi görmedi.(gerçi bununla ilgili 3 ayrı olabilecek okul alternatifi de sunduk ama buranın haricinde buraları da pek ilgi görmedi)

Şimdi diyorum ki, kızmak darılmak yok.

Senatoryum, rehabilitasyon merkezi, yapmak isteyenler, sosyo kültürel projelerimiz var da yer yok diyenler, Tüik verilerine göre tiyatrodan , operadan, güzel sanatlar dan ötürü 37.sıralarda olan ilimize bu alanlarda yükseltmek, varsa bir şeyler yapmak isteyenler vs,vs. ilgililer ilgilenmek isteyenler.

Çok uzatmayayım, siz anladınız.

Buyurun sizlerde buyurun.

Ne diyorduk " yeni projeler yapmak fikir ama eskileri değerlendirerek kamu yararına kazandırmak büyük fikir."