Adobe, Flash kullanımını sona erdireceği tarihi açıkladı İlk olarak 1996 yılında kullanıma sunulan ve günümüzde bundan böyle popülerliğini kaybeden flash içeriklerine, artık Adobe kadar bile takviye verilmiyor. Çoğu kritik güvenlik açığına sahip flash platformu, keza sıkça kimlik avı dolandırıcılığı için de kullanıldı. böylece çoğu şirket, bundan böyle içeriklerinde flasha yer vermeme kararı aldı. Mesela Google, 2020 yılının başlarına içten flash içeriğe sahip internet sitelerini bundan böyle arama sonuçlarında göstermeyeceğini duyurmuştu. Hem bağımsız .swf uzantılı flash animasyon içerikleri de arama sonuçlarından adamakıllı kaldırılacak. flash Bir dönem internet sitelerinin vazgeçilmez multimedia aracı olan Flash için yolun sonu belirdi. 

Adobe, devlete ait internet sitesinden yaptığı açıklamayla,  Flash'ın kullanımına 31 Aralık 2020'de son vereceğini resmen duyurdu. Şirketin bu açıklaması, Flash'ın daha pozitif güvenlik ya da gizlilik yaması almayacağı anlamına da geliyor.  

Adobe'nin bu kararı sonrası, 31 Aralık 2020 itibarıyla Macromedia Flash ile başlayan 24 takvim işlem de son bulmuş olacak. Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur