Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim kurumlarından Atatürk Kültür ve Bilgi Eğitim Merkezleri (AKBEM) 20 kişilik sınıflarda eğitim veriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 8-14 yaş aralığındaki öğrencilere nitelikli eğitimin kapılarını aralayan AKBEM 2017-2018 eğitim öğretim yılında da yoğun ilgi görüyor. AKBEM 12 kurs merkezi, çeşitli alanlarda 23 branşı ve kayıtlı 2 bin 600 öğrencisiyle Antalya’nın en büyük okullarından bir tanesi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Özel ders niteliğinde 20 kişiyi geçmeyen sınıflarıyla öğrenciler İngilizce’den matematiğe, gitardan, resme, akademik, sanatsal ve kültürel eğitimlerinde AKBEM’i tercih ediyor. Öğrenciler, hem sosyal ve sanatsal faaliyetlerle boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de kişisel ve zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. AKBEM öğrencileri uzman eğitmenler eşliğinde sınavlara hazırlanma şansı da buluyor.

20 kişilik sınıflarda özel eğitim

Büyükşehir Belediyesi AKBEM Koordinatörü Hatice Özcan, AKBEM’lerin her yıl eğitimde kalitesini artırdığını belirterek “12 birimde 2 bin 600 kayıtlı öğrencimiz var ve 23 branşta eğitim veriyoruz. Bazı birimlerimizde 15.30’dan sonra derslere başlıyoruz. Hafta sonu birimlerimiz oldukça yoğun. Sınıf kapasitemize göre kayıt almaya devam ediyoruz. Sınıflarımız 20 kişiyi geçmiyor. Çocuklar mutlu oldukça bizler de çok mutlu oluyoruz. Velilerimiz de çok memnun. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitimine böyle bir katkı sağladığımız için bizler de çok mutluyuz. Gelen talepleri değerlendirmeye devam ediyoruz. 8 ve üzeri sayıda öğrencimiz talep ettiği takdirde yeni bir sınıf da açıyoruz.”