Akım Korumalı Priz Faydaları Nelerdir?

Enerji altyapıları, enerji giderleri gelişmekte olan ülkeler için en büyük problemlerden biri konumundadır. Geçmişten kalan ve eski, kalitesiz altyapılar gelişmekte olan yani enerjiyi ithal eden ülkelerde çok büyük bir gider kalemidir. Her ne kadar gelişim amaçlı çalışmalar yapılsa da bu kısa sürede olacak bir durum değildir. Bu nedenle elektrik problemlerinden elektronik cihazlarımızı koruyabilmek için kesintisiz güç kaynağı, akım korumalı priz gibi uygun ama etkili çözümler kullanılabilir.

Ülkemizde özellikle 2008 – 2010 yılları arasında yaşanan elektrik problemi nedeniyle birçok evde modem, bilgisayar, televizyon gibi cihazlar büyük problemler yaşamış ve aile bütçesine sarsıntı yaratmıştı. Bunda en büyük etken de elektriklerin sürekli ani gidiş gelişleri, elektrik hatlarında yaşanan dalgalanmalar etkiliydi.

Akım Korumalı Priz Nedir?

Hassas elektronik cihazların şebeke gerilimi dalgalanmaları ve / veya elektrik hattında ortaya çıkabilecek parazit ve gürültülere karşı korumak için kullanılan prizlere Akım Korumalı Priz adı verilmektedir. Akım korumalı prizler elektrik hattınızda ortaya çıkabilecek gerilim dalgalanmalarının önüne geçerek televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ve daha birçok elektronik eşyanın zarar görmesini engelleyebilir. Gerilim dalgalanmaları bir anda cihazına zarar vermese bile kullanım ömrünü kısaltacaktır. Bu nedenle tedbir almak doğru olacaktır.

Akım Korumalı Priz Ne İşe Yarar?

Akım korumalı priz, elektronik cihazlarımızın (bilgisayar, modem, televizyon, buzdolabı, bulaşık makinesi gibi) elektrik hatlarında meydana gelen dalgalanmalara karşı belki çok etkili olmasa da korunması sağlamaktadır. Ancak burada şöyle bir bilgiyi de vermemiz doğru olacaktır. Akım korumalı prizler cihazlarımızı yüksek gerilim durumlarından korumaktadır. Yani yaşanan elektrik kesintileri sırasında, sık sık gelip giden elektrikler sırasında yüksek gerilim olarak gelen durumlarda hattı düzelterek sorun yaratmasını engellemekte kullanılmaktadır.

Akım Korumalı Priz Çeşitleri

Akım korumalı prizler tekli, beşli, altılı veya sekizli olarak karşımıza çıkabilir. Bunun dışında anahtarlı akım korumalı prizler de bulunmaktadır. Yalnız dikkat etmeniz gereken kaliteli bir markanın ürününü almak olmalıdır. Çünkü ucuz bir ürün sizi yarı yolda bırakabilir.

Akım Korumalı Priz Fiyatları

Akım korumalı prizlerin ortalama fiyatları 50 - 250 lira civarında diyebiliriz. Tabi bu kaliteli markaların ürünleridir. Yine de fiyat ve diğer bilgiler için Schneider Electric adresini ziyaret edebilirsiniz.